AGFA с нова плоскопечатаща машина – Anapurna M2540i

1453
AGFA с нова плоскопечатаща машина – Anapurna M2540i

Anapurna M2540i FB е високоскоростна UV мастиленоструйна система с движеща се траверса за печат на плоскости с размери 2,54 х 1,54 м и дебелина до 45 мм.

Agfa Anapurna M2540i

 

Това е идеалната платформа за печат, както на повтарящи се еднотипни, така и на няколко различни по размер медии. Печата от край до край спестява допълнителни довършителни операции, както време и пари. Благодарение на функцията за печат на няколко слоя Anapurna M2540i FB печата няколко слоя цветно и бяло мастило с едно минаване.
 
Обща информация
Тази платформа осигурява висококачествен печат (до 540 x 1080 dpi) на практика върху всякакви твърди листови материали и максимална скорост до 93 м2/ч. Бялото мастило и шестте цвята с 13 пиколитрови печатащи глави предлагат печат, които дава на вас и вашите клиенти конкурентно предимство. Функцията цветен печат с висока плътност прави отпечатъците дори по-ярки и по-интензивни.
 
Основни предимства

  • Истински плосък принтер с движеща се траверса
  • Висока производителност
  • Отлично качество на печат върху листови плоски материали
  • Шест цвята плюс бяло (подложно-, покривно и сандвич)
  • 8 броя високочестотни печатащи глави Konica-Minolta KM1024i
  • прецизност и в най-финните детайли

Характеристики:


Масивна конструкция
Заварената стоманена греда на Annapurna M2540i FB с нейните подравнени релси, енкодерна ивица, линейни мотори и хидравлични амортисьори позволява безупречно движение и перфектно позициониране на каретата на печатащата глава.

Перфектен вакуум
Дизайна на вакуумната маса осигурява изключително точно и надеждно разполагане на всяка точка. Леглото съдържа почти 11,000 вакуумни дупки и е разделено в 2 отделно контролируеми зони на масата, всяка с 4 вакуумни отделения, така че можете да печатате на медии с различен размер, без да се налага да се закриват или лепят неизползваните части на вакуумната маса. Този дизайн позволява също да използвате отделни части на леглото за различни поръчки в един и същ тираж и да се поддържа перфектен вакуум. Вакуумът може да се обърне, за да се подпомогне позициониране на големи субстрати.

Прибиращи се щифтове за регистрация
Автоматизирани прибиращи се щифтове (7 хоризонтално / 2 вертикално) перфектно позиционират субстрата и спомагат за точен двустранен печат.

Йонизационен прът
От двете страни на каретата е монтиран йонизиращ прът за премахване на електростатични заряди от субстрата, което гарантира оптимален контрол върху капката мастило.

Сензори за безопасност на каретата
Въпреки, че революционната вакуумната система държи медиите много прави, от всяка страна на печатащата карета има набор от сензори за безопасност, които предпазват ценните печатащи глави, като им пречи да се ударят в медиите в случай на нередност.

Заварена стоманена греда
Заварената стоманена греда с с нейните подравнени релси, енкодерна ивица, линейни мотори и хидравлични амортисьори позволява безупречно движение и перфектно позициониране на каретата.

Разширени GUI дизайн
Дизайна на разширения графичен потребителски интерфейс напълно поддържа различните функции на приложенията с бели мастило.

Повече информация за новия модел висококачествен плоскопечатащ принтер AGFA Anapurna M2540i

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.