Agfa Avatar V-ZH – първата UV пластина, която не изисква предварително нагряване и химия

933
Agfa Avatar V-ZH – първата UV пластина, която не изисква предварително нагряване и химия

Единадесет години след представянето на първата ултравиолетова пластина, която не използва химически разтвор, Agfa Graphics създаде Avatar V-ZH, която няма нужда от предварително нагряване. Пластината позволява достигане на нови нива на икономия и екология.

пластина, която не изисква предварително нагряване и химия

 

Avatar V-ZH не изисква модул за предварително нагряване, което намалява разходите и консумацията на енергия, като същевременно пести пространство. Също така, технологията намалява времето за стартиране на процеса и загубите по време на подготовката. Тя увеличава и стабилността по време на целия тираж на печат и прави всекидневното производство по-ефективно и бързо.

Avatar V-ZH има много висок визуален контраст след почистването, което позволява преглед на изображението и избягване на грешки. Други характеристики, които я правят идеална за производство на вестници са устойчивостта ѝ на дневна светлина, висока устойчивост на надраскване и изключителна издръжливост на пресата (тиражустойчивост, нарастване на точката). Пластината е съвместима с конвенционални и UV мастила.

Avatar Z-VH е адаптирана за висококачествено Arkitex Sublima растеризиране. Заедно с Arkitex OptiInk софтуерът тя може да намали консумацията на мастило, да подобри възпроизвеждането на цветовете и да съкрати времето за подготовка на машината и разхода на хартия.
Avatar V-ZH са съвместими с всички UV CtP системи, използвани за производство на вестници. По време на експонирането ултравиолетовият лазер полимеризира зоните за печат. След това, пластината се гумира в модула за почистване, който премахва меките, неекспонирани зони лесно и чисто. LED близо до секцията за сушене се грижи за финалното фиксиране на изображението на пластината.

Attiro ZH – високотехнологичен модул за почистване
Пластините Avatar V-ZH предлагат изключително привлекателно решение заедно с най-бързата CtP система в света Advantage N и новият високоскоростен модул за почистване Attiro ZH. Неговата технология гарантира производителност и екологичност. Той има минимална консумация на гумираш разтвор, почистването и поддръжката му са бързи и лесни.

Източник: agfagraphics.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.