Agfa Graphics обмисля затваряне на завод за офсетови пластини в Италия

1123
Agfa Graphics обмисля затваряне на завод за офсетови пластини в Италия

В прессъобщение до медиите Agfa Graphics обяви своите намерения да затвори завода си във Vallese (Италия). В него се произвеждат пластини и това е един от седемте обекта на компанията от този тип по света.

затваряне на завод за офсетови пластини

 

Малката фабрика е специализирана по-конкретно в производството на офсетови пластини. Служителите в нея наброяват 120 души. В продължение на няколко години от компанията забелязват намаляване в търсенето на този продукт, най-вече в Европа и това е основната причина за вземане на решението от страна на компанията.

„Това решение е част от нашия глобален план за рационализиране и намаляване на производствения ни капацитет, и подобряване на структурата на разходите в този сегмент. Това е необходимо, за да запазим водещите си позиции в изключително конкурентната сфера на предпечата на фона на глобалната икономическа несигурност.” Така бе обяснено решението от странана Stefaan Vanhooren от Agfa Graphics.

Източник: www.agfa.com
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/