Agfa Graphics предлага изцяло автономна CTP технология с Advantage N-PL

1334
Agfa Graphics предлага изцяло автономна CTP технология с Advantage N-PL

Agfa Graphics добави нов член на семейството си експонатори Advantage N. С помощта на нов модул е възможно последователното експониране на 3100 пластини със скорост до 400 пластини в час.

Advantage N-PL

 

Непрекъснатото производство е възможно благодарение на интегрирания модул за зареждане от палет Advantage N-PL. Този модул поддържа два различни формата пластини – единични и панорамни и позволява и двата вида да са онлайн едновременно. Възможно е зареждането на два купа по 1500 единични форми или един от 1500 панорамни пластини. Върху тях могат да бъдат заредени още 100 пластини.

„Палетният механизъм за зареждане е доста прост. Когато CtP системата е използвала първата си купчина пластини, механизмът автоматично зарежда втората, за да продължи производството”, каза Emiel Sweevers, маркетинг мениджър на вестникарските решения, Agfa Graphics. „Автономията от Advantage N-PL от над 3000 форми значително намалява прекъсванията на производството и предотвратява грешки на ръчното зареждане на пластини, например лошото им подреждане.“

Зареждане под бяла светлина

Модулът за зареждане на палети позволява и зареждане на новите пластини под бяла светлина, без прекъсване на производствения процес. Чрез поставяне на устройство за защита от светлина е възможно зареждане на нови пластини без излагане на тези, с които машината работи в момента на УВ светлина.

„Куповете пластини са защитени от транспортната осигуровка докато бъдат преместени в онлайн позиция в Advantage N-PL. Това, заедно с устройството за защита от светлина, позволява да бъдат зареждани без нужда от жълта светлина,“ обясни Sweevers.

Модулът се предлага за Advantage N-TR HS и Advantage N-TR VHS.

Източник: https://www.agfagraphics.com/
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.