Agfa Graphics представиха мастилата за текстилен печат AquaJet Pro

1683

Новата технология за производство на мастила – AquaJet Pro позволява на 3,2-метровия текстилен принтер Jeti 3324 AquaJet да печата по-бързо и с по-ярки цветове.

На Fespa 2010 беше демонстрирана работата на сублимационният принтер с последното поколение мастила на водна основа на Agfa Graphics. Новите мастила  AquaJet Pro са базирани на технологията Artistri на DuPont . Те осигуряват по-ярки и естествени цветове и по-висока производителност при печат на тъкани, базирани на полиестер.

Употребата на мастилата AquaJet Pro означава, че сега машините Jeti AquaJet предлагат по-добро качество от обичайното за печата върху текстил. То е съчетано с по-високата производителност на цифровата технология. Технологията AquaJet Pro, осигурява отлични цветове, съчетани с висока издръжливост на въздействие от вода и светлина, по-широка гама цветове, които могат да се възпроизвеждат и увеличена скорост на печат.

Технологията AquaJet Pro е базирана на висококачествени дисперсни пигменти с висока устойчивост на избеляване, което я прави подходяща за материали, които ще останат на открито за дълго. Действащите системи Jeti AquaJet могат да бъдат обновени, така че да могат да използват предимствата на новата технология.

Източник: agfa.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.