Agfa Graphics представи новата CtP система Avalon N4-30

1378
Agfa Graphics представи новата CtP система Avalon N4-30

Agfa Graphics обяви последното допълнение към гамата си термални системи за експонация на пластини, Avalon N4-30.

 Avalon N4-30

На снимката: новата CtP система Avalon N4-30

 

Новият модел CtP система се предлага в три варианта с различна скорост (E, S и XT). Най бързата XT версия произвежда до 33 пластини в час. Технологията, на която е базирана машината, разчита на изпитаната система с глава с лазерен диод, позната от серията Avalon N8-24. Всички модели Avalon N4-30 консумират по-малко енергия благодарение на автоматичния еко режим на готовност и се предлага както с ръчно, така и с автоматично зареждане на пластините.

Като всички модели Avalon, N4-30 безпроблемно се интегрира с PDF базираното решение за управление на работен процес Apogee на Agfa Graphics. N4-30 поддържа пластини с размер от 324×330 mm до 830×660 mm, с опция за перфориране на пластините.

„Avalon N4-30 XT допълва предложенията ни в четиристраничния сегмент, тази система поддържа конвенционални пластини и такива, които не изискват химикали за проявяването си,“ каза Bruno Lepage, маркетинг мениджър на CtP оборудването за офсетов печат и опаковки, Agfa Graphics. „Качеството и скоростта, но също така високата надеждност на решенията ни са изключително атрактивни за офсетовите печатници с формат B2. Лазерните диоди позволяват възпроизвеждане на по-резки полутонови точки, което подобрява качеството на печат до нивата на Sublima 280.”

Източник: пресинформация на Agfa Graphics
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.