Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

2297
Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

Пластините Azura ТЕ не се от нуждаят проявителна машина, химия и вода и се поставят директно на офсетовата печатна машина. При използването на новите пластини се щади околната среда и значително се намаляват разходите за енергия, консумативи, и поддръжка.

Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

 

Direct-on-press пластината Azura TE не жертва качеството на изображенията и не променя условията на труд в печатницата. Монтирани на офсетовата машина, Azura TE се държат подобно на традиционно обработени или безхимични пластини. Пластините се почистват много бързо, директно на печатната машина и незабавно приемат мастилото. Това води до перфектно отпечатани листове само след няколко копия.

„В действителност, direct-on-press пластините са готови за употреба веднага след експонацията в плейтсетера“. –  каза Guy Desmet, маркетинг ръководител в отдел предпечатен на Agfa Graphics. – „Освен това, Azura TE показват изключителен контраст на изображението, благодарение на нашата патентована Thermochromic Dye технология. Това прави лесна визуалната проверка и означава, че измерването на точката или проверката на пластината може да бъде направено със стандартните устройства. В допълнение, Azura TE имат отлична стабилност на дневна светлина, което е много удобно, ако пластините не могат да бъдат монтирани веднага на машината.“

Характерно за direct-on-press пластините без химия Azura на Agfa е отличното литографско поведение в машината, даващ им възможност да реализират до 240 lpi с използването на растеризиране Sublima. Също така Azura TE се откроява със своята стабилност на печат, благодарение на премахването на няколко етапа на производство на пластината, присъщи на традиционно обработените пластини.

Guy Desmet добавя: „Едногодишните полеви тестове в цял свят ни показаха, че Azura TE са съвместими с всички плейтсетери, включително тези, които не са производство на Agfa, и също така с широка гама от мастила и печатни машини. Клиентите харесват лекотата на използване на Azura TE, предимствата им за производителността на системата и качеството на печата.“

 

Agfa Graphics пусна на пазара безхимични пластини Azura TE

От създаването си през 2004 г., технологията ThermoFuseTM на Agfa Graphics се е доказала като една от водещите технологии в областта на устойчивото изработване на пластини. Azura TE се основава на същата ThermoFuseTM технология като своите предшественици, работейки с еднослойно покритие на водна основа, съдържащо приемащи мастилото латексови перли, достатъчно малки, за да доставят рязко възпроизвеждане в ниските проценти.

Източник: www.agfagraphics.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.