Agfa Graphics пусна нова почистваща секция за виолетови пластини без химия и ново CtP

1821
Agfa Graphics пусна нова почистваща секция за виолетови пластини без химия и ново CtP

Доставките на новото оборудване ще започне в края на 2014 година.

Agfa Graphics представи Attiro – нова отмиваща секция(clean-out unit), която е предназначена за виолетови безхимични пластини за печат на вестници N94-VCF.

 

Attiro – нова отмиваща секция(clean-out unit)

Каскадната конструкция на Attiro, позволява на потребителите да направят икономии на поддръжката и гумиращия разтвор с по-висока стабилност на процеса на почистване. Това става възможно благодарение на използването на три малки секции, в които концентрираният гумиращ разтвор тече от третата секция във втората, а след това в първата. Резултатът е максимална ефективност при минимално използване на химия. Според Agfa, новото устройство позволява консумацията на гумиращия разтвор да се намали с 75%. Честотата на поддръжката се намалява наполовина. Отпадъците намаляват с 17%.

Attiro ще направи своя световен дебют на World Publishing Expo 2014 в Амстердам през октомври.

Другата новост на Agfa Graphics е новата виолетова CtP система Advantage N-TR HS, предназначена за печат на вестници с големи обеми.

 

новата виолетова CtP система Advantage N-TR HS

 

Производителността на системата е 350 форми / час, което позволява намаляване на продължителността на технологичния процес и по този начин съкращаване на редакционните срокове, давайки на журналистите допълнително време да добават във вестника последните новини. Освен това, високата скорост ще позволи на печатниците да заменят няколко стари бавни CtP устройства със съпътстващо спомагателно оборудване с едно единствено високоскоростно решение и допълнително да спестят труд, химия и производствена площ.

Доставките на новите CtP системи Agfa Advantage N-TR HS ще започнат в края на 2014 година.

Източник: www.printdaily.ru
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.