Antalis представиха Stafix – медия, която може да се прилепва към различни повърхности чрез електростатично напрежение

1933

Търговците на хартия Antalis McNaughton предложиха медията за печат Stafix, която може многократно да се прилепва и отлепва към повечето повърхности.

Продуктът се произвежда във Финландия и може да прилепва лесно и бързо към камък, пластмаса, метал, платове, керамика, подови настилки, стъкло и дърво. Това прави Stafix подходящ за реклами в търговски обекти, рекламни кампании по улиците, промоционални плакати в магазини и други приложения. Stafix се предлага като прозрачен материал и в бял цвят, за офсетов печат и печат на плоски UV мастиленоструйни принтери. Има и версия за печат на HP Indigo.

Chris Green, маркетинг мениджър в Antalis McNaughton каза: „Stafix е 100% годен за рециклиране високотехнологичен полипропиленов материал за печат. Той има широко приложение в рекламата, защото на него може да се печата със същото качество, с което и на хартия и няма лепилен слой. Той дава възможност за създаване на оригинални и ефектни дизайни за промоционални кампании”.

Той добави, че медията има характеристиките на двустранен стикер, но без лепилото. Той може да бъде местен многократно без да оставя следи или да уврежда повърхността. Филмът ще остане прикрепен за няколко месеца. Green добави: „Принципната ни цел е да осигурим на печатниците в сектора най-широката гама от висококачествени продукти. Тя ще отличи бизнес предложенията им и ще предложи трайна добавена стойност на клиентите им. Вярваме, че иновативни продукти като Stafix ясно демонстрират,че Antalis McNaughton могат да предложат много повече от обикноввна хартия”

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.