Arete Combo – хибриден принтер от d.gen

403
Arete Combo – хибриден принтер от d.gen
Spread the love

Машината предлага печат както на трансферна хартия, така и директно върху плат.

Корейският производител на текстилни принтери d.gen представи новата хибридна машина на FESPA Мюнхен. Arete Combo предлага както директен така и трансферен печат върху тъкани. Той използва инкджет глави Xaar 1201 и се предлага в шестцветна и четирицветна конфигурация. Максималната скорост на печат е 80 кв. м. в час при разделителна способност 1200 dpi. Размерът на капката е 2,5 пиколитра.

 

Производителност до 1500 кв. м. дневно
Машината има възможност за зареждане на големи количества материал за печат, което позволява продължителен печат без прекъсване за презареждане. Максималният диаметър на ролите е 30 см. Arete Combo има гъвкава система за контрол на опъна на материала. Това е съчетано с мощна система за сушене, която гарантира че отпечатъкът е напълно изсъхнал преди да бъде навит. Всичко това позволява производителност до 1500 кв. м. на ден.

Машината е оборудвана с вътрешна система за циркулация на въздуха, която премахва частиците мастило и защитава чувствителната електроника. Модулът за поддръжка използва вакуум и автоматизирано почистване на дюзите, за да избягва запушванията, да поддържа чистотата на главата и да удължи живота ѝ.

Система за непрекъснато подаване на мастило
Резервоарите за мастило с капацитет 2 килограма са свързани с 500 грамови резервоари, които позволяват нощен печат без прекъсване и възможност за презареждане без прекъсване на работата.

Източник: dgen.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.