Arjowiggins представи първата 100% прозрачна трансферна хартия

1807
Arjowiggins представи първата 100% прозрачна трансферна хартия

Според компанията, новият продукт, показан на Fespa ще отвори нова ниша пред доставчиците на печатни услуги, защото с нейна помощ текстилните етикети на дрехите могат да бъдат заменени с отпечатани инструкции за пране.

първата 100% прозрачна трансферна хартия

 

TL 95 Arjowiggins Transfer е подходяща за ситопечат с от един до три цвята, използва слой прахообразно лепило и е съвместима с конвенционални мастила и такива на водна основа. Според Arjowiggins хартията е по екологична от PET и полиестерния филм, годна за рециклиране, лесна за работа и резултатът от употребата ѝ са резки изображения и ярки цветове.

Маркетинг мениджърът за специалните продукти на френската компания Fabienne Cocheteau коментира: „Важно е, че тази хартия притежава сертификация за опазване на околната среда по стандарта Oeko-Tex 100 CQ1089/1.” Компанията произвежда трансферна хартия за етикети от повече от 15 години, но това е първият ѝ 100% прозрачен продукт. Той се предлага в матов и гланцов вариант.

Източник: arjowiggins.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.