Autobond планира демонстрация на нова технология на Ipex

1811
Spread the love

Британският производител Autobond планира да направи на Ipex 2010 демонстрация на технология, която отива далеч отвъд възможностите на ламинирането.
Autobond се надява да покаже възможностите на лситовия ламинатор Miniда печата прецизен UV лак върху матов ламинат с едно преминаване презмашината. Това става с помощтта на мастиленоструйна технология.

Управителят на компанията John Gilmore обясни: “Световнияпазар за този тип лак е значителен и около 95% от частичният UV лак,който се използва от индустрията, се нанася върху матов ламинат.Въпреки това, този процес обикновено се осъществява с помощта натрадиционните технологии, което води до висока цена и голямо забавянеза късите тиражи.”

Новата машина Mini 36 TPM-SUV за пръв път ще предлага възможност даналага зонален UV лак върху матов ламинат, като ценовата ефективност щесе запазва дори при тираж от две или три копия. Всичко, което ще сеизисква от оператора е да подаде на машината еднобитов TIFF файл.Времето за подготовка между поръчките практически ще бъде премахнато, аскоростта на работа ще е 30 метра в минута. Нанасянето на лак а иламинирането става с едно преминаване през машината.

Машината ще използва LED лампи, които използват с около 20% по-малкоенергия от еквивалентни UV лампи и имат дванадесет пъти по-дълъг живот.Наред с това, те не загряват и намаляват риска от пожар. Mini 36TPM-SUV ще работи с листове с формат до 360 x 570. Autobond планират зав бъдеще да предлага системата за мастиленоструен печат на UV лак въввсеки от стандартните си модели – с ширини на ролката 52, 76,и 105 сантиметра.

inline_558_https://printguide.info/images//2010-03-14.jpeg

Източник: www.autobondlaminating.com

Текста написа: Мартин Новев

Биографична информация