Avery Dennison придобива израелската компания Hanita Coatings

1298
Avery Dennison придобива израелската компания Hanita Coatings

Компанията Avery Dennison обяви, че започва процедура по придобиване на израелската компания Hanita Coatings, производител на чувствителни на натиск материали, специални филми и ламинати с голям диапазон от технически и промишлени приложения.

Hanita Coatings

 

Сделката е на стойност 75 милиона долара, заплатени на предишните собственици Kibbutz Hanita Coatings и Tene Investment Funds. Придобитата компанията има множество подразделения на територията на САЩ, Германия, Китай и Австралия. Генерираните продажби са в повече от 40 държави по света.

Hanita Coatings е известна още със своите продукти за стъкло, често използвани в архитектурата и рекламата върху превозни средства. Фолиата на компанията се подходящи за производство на трайни етикети, също така за изолационни системи и опаковки, подлежащи на замразяване.

За 2015 година продажбите на Hanita Coatings са в размер на 50 милиона долара, а в компанията работят 220 служители, повечето от които в централния офис в Израел. От Averi Dennison очакват финализирането на сделката да отнеме няколко месеца.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: news.averydennison.com

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/