BigRep разработиха най-големия 3D принтер в света

2460
BigRep разработиха най-големия 3D принтер в света

BigRep показа подобрената версия на FDM принтера си BigRep One на EuroMold във Франкфурт, Германия.

най-големия 3D принтер в света

 

Според производителя BigRep One е най-големият 3D принтер досега, с работно пространство с размери 110 x 1067 x 1097мм. Машината позволява на потребителите да печатат обекти в реални размери с обем до 1,5 кубически метра, включително мебели, обявиха BigRep. На EuroMold компанията показа стъклени вази, отпечатани с помощта на машината, за да илюстрира разнообразните ѝ приложения.

Вече има продадени и доставени машини в Европа, Азия и САЩ. „С последния с проект показваме как 3D печата може да се използва в производството,“ каза Lukas Oehmigen, основател и технологичен директор на компанията.

„Целта ни е да направим пълноразмерният 3D печат достъпен за всеки – в дизайна, създаването на прототипи и производството. Цените на принтерите и материала са много по-ниски от тези на конкурентите ни. Затова ще направим революция и ще направим технологията по-гъвкава,“ добави той.

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.