Book on Demand

2858

Успешен бизнес ли е производството на книги в малки тиражи?

Интересна дискусия, посветена на печата на книги в къси тиражи, организираха Konica Minolta с издатели в книжарница Greenwich.
На едно място се събраха издатели, които да споделят нагласите си за все още непопулярната услуга от печат на книги при поискване.

Нора Игнатова, консултант производствен печат, Konica Minolta изнесе данни за печата на книги у нас.
От статистиката стана ясно, че офсетовите печатници са 323 и 16% от тях предлагат печат на книги.
Фирмите, предлагащи дигитален печат са 129, а 12% от тях предлагат дигитален печат и на книги в малки тиражи. Под малки тиражи се има предвид книги до 200 бройки.

Колко са дигиталните и офсетовите печатници

Също така, печатът на книги в малки тиражи расте – през 2010 година едва 4,6% от печатниците са печатали книги в малки тиражи, спрямо тази година, когато процентът е нараснал до 12.
На събитието гостите можеха да видят печата на единични бройки на производствените системи bizhub PRO C6000L и bizhub PRO 1051.

гости издатели

bizhub PRO C6000L осигури водещо място на Konica Minolta в сегмента цветна листова система за производствен печат през първата половина на календарната 2012г.
Данните са от швейцарската агенция InfoSource.

коника минолта

Възможностите на book on demand бяха представени от Димитър Клатуров, който е собственик на портала izdavam.com.
Неговата работа обхваща целия процес – от сключването на договор с автора, през печата и продажбата на книгата онлайн. По този начин издателят дава възможност на неизвестни автори

димитър клатуров, издавам.ком

Като за край на презентацията…

печат до поискване или големи тиражи

Срещата завърши с приятен коктейл.
Вижте всички снимки от събитието в нашата галерия.

капкейкове с книги

Източник: printguide.info

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.