Canon представи серията плоскопечатни принтери Océ Arizona 1200

1276
Canon представи серията плоскопечатни принтери Océ Arizona 1200

Océ Arizona 1240, 1260 и 1280 са част представители на четвъртото поколение гамата, от която до момента са продадени 5000 машини по целия свят.

oce arizona

Машините се предлагат с два размера на плота за печат – 1,25×2,5m и 2,5×3,08m и допълнителна опция за медии на ролка с ширина до 2,2m. Те предлагат някои от възможностите на серията 6100, която беше представена миналата година на Fespa. Устройствата използват система за висококачествен печат Océ VariaDot, може да използва до шест цвята, да бъде оборудвана с бяло и лак, с опция за светъл циан и светла магента. Има седем различни размера на дюзите от 7 до 42pl.

Регистъра на цветовете е подобрен чрез добавяне на „активно позициониране на пикселите.“ Чрез него машините сканират плота и материала и настройват нанасянето на мастило според тях. Директора на групата за широкоформатен печат Dominic Fahy каза, че това позволява по-добър регистър на цветовете върху неправилни форми и по-тежки материали.
„Това е особено важно за плотовете с по-големи размери,“ допълни той. „Вакуумната система също е подобрена. Можете да използвате по-широка гама материали. Допустимо е дори някои от тях да бъдат леко порести, защото по-силният вакуум е в състояние да ги държи.“

Друго просто, но важно подобрени е пневматичната система с щифтове за лесно и прецизно зареждане на твърди материали. „Можете да плъзнете плоскостта върху тях, за да знаете, че е на мястото,“ добави Fahy. „Досега, щеше да ви се наложи да мерите с линийка; сега можете много бързо да заредите материала, просто го плъзгате на щифтовете. Нашите клиенти наистина харесват това, защото е по-лесно и пести материал.“

Системата използва система за сушене с UV лампи от трето поколение, която излъчва по-малко топлина и позволява повече приложения и гъвкавост. Добавянето на автоматизирана поддръжка на място на печатащите глави, която отнема три минути, намалява риска от човешка грешка или забравяне на процедурата за почистване.

Източник: canon-europe.com

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.