Cardboard Box Co участва в състезанието Red Bull Soapbox с кола, изрязана със Zünd

2296
Cardboard Box Co участва в състезанието Red Bull Soapbox с кола, изрязана със Zünd

Британската компания Cardboard Box Company участва в състезанието Red Bull Soapbox Race в кола, изработена с две режещи машини Zünd и вдъхновена от Lego и Батмобила.

Red Bull Soapbox с кола, изрязана

 

Екипът на компанията беше сред седемдесетте отбора, които бяха избрани да участват в събитието в Alexandra Palace в Лондон. Машините Zünd G3 L3200 и Zünd PNXL3000 обикновено се използват за дизайн на опаковки, но в случая са се превърнали в основно средство за конструиране на картонената кола.

 

Red Bull Soapbox с кола, изрязана

„Хората залагат на различни теми за колите си за Red Bull Soapbox, но ние заложихме на Lego Batman,“ каза Lee Mansfield, IT мениджър на Cardboard Box Company. Процесът на дизайна беше базиран на проби и грешки. Нашият CAD дизайнер Kris използва режещите системи Zünd, за да създаде и изреже парчетата, за да направи реплика на Lego версията на батмобила, която после беше монтирана на металното шаси с помощта на топло лепило.“

„За крайната версия, отпечатахме детайлите на широкоформатен принтер Inca Spyder. Освен това, добавихме крила, огнехвъргачки и мигащи светлинки, както и механизмите за спиране и завиване, от които имаме нужда, за да се справи със спускането с рампи и скокове.“ Cardboard Box Co са направили и картонени костюми, които превръщат хората в подобия на фигурки Lego.

За съжаление, отборът им, “Gotham Be Kidding Me” завърши последен, но креативността му беше оценена високо.

Източник: graphicdisplayworld.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.