ChromaBlast-R – лесният начин за печат върху памучен текстил

4921
Spread the love

Да се стартира бизнес за декорация и персонализация на облекла не е скъпо, нито трудно.

inline_138_http://www.sawgrassink.com/images/consumer_division/cotton_transfer_solutions/chromablastr/ChromaBlastR-Header.jpg

Системите за трансферен печат върху памучен текстил ChromaBlast-R не претендират да са отговорa на всички нужди в текстилния печат.
Но ако желаете да печатате бели или светли памучни фланелки (за полиестерните има сублимационни системи SubliJet-R), без да инвестирате големи суми и държите на качествения и дълготраен резултат, с наситени, ярки цветове и с най-деликатния „опип“ – ChromaBlast-R е решението!

Трансферните технологии за декорация на памучни облекла са си създали доста почитатели, но и противници.

Предимствата са няколко:
– малка или никаква инвестиция – обикновено фирмите имат лазерен, мастиленоструен или солвентен принтер, понякога и плоска термопреса, а дори и да се закупят, машините струват няколкостотин евро.
– възможност за единични бройки
– безпроблемна персонализация
– проста и лесна изработка
– бърза реакция
– фотореалистичен печат
– добра устойчивост на пране, при спазване на изискванията

Има обаче и недостатъци, които са причина много бизнеси да се въздържат от изполването на трансфери и да предпочитат DTG (Direct-To-Garment) или ситопечатните технологии. Ето кои са обичайните недостатъци:
– твърд, често „пластмасов“ отпечатък върху дрехата, който при по-големи дизайни дори затруднява вентилацията на тялото.
– правоъгълен „екран“ около изображението – понеже повечето трансферни хартии използват специален полимер (който по време на трансфера капсулира мастилените пигменти и ги залепя за нишките на плата), нанесен върху целия лист, ако не се изреже ръчно или на плотер излишното поле около дизайна, върху дрехата се получава правоъгълен фон, създаващ усещане за стикер, а не за отпечатан текстил.
– напукване на трансферираното изображение
– убити цветове след трансферирането
– проблеми при пране – избеляване, напукване, лющене

Елиминирането именно на тези недостатъци е уникалната особеност на системите ChromaBlast-R.

Трансферираното изображение е изключително меко на пипане, дори по-добро от много отпечатъци, направени със сито-мастила. Преди първото пране опипът е сходен с този на дизайн, отпечатан на сито, с воднобазирани мастила! След изпиране е трудно да се разбере, че дрехата е декорирана с трансфер, а не е „багрена“.

Правоъгълният „екран“ – това е основната разлика! ChromaBlast-R мастилата и трансферната хартия са създадени специално, за да работят в тандем – в момента на трансферирането, мастилото създава кръстосани връзки с полимерa от покритието на хартията и нишките на плата и придобива устойчивост на отпиране. На местата от листа, където няма мастило, полимерът не създава такива връзки с плата и, макар да се прехвърля върху текстила, той е много слабо забележим и СЕ ОТПИРА при първите пранета.
Ако пък, съвсем набързо, с ножица обрежете грубо листа, по формата на дизайна, тогава резултатът е впечатляващ, дори и преди прането!

Трансферираното изображение е толкова фино, че не може да се напука, а след първото пране фланелката изглежда като отпечатана с принтер за директен печат!

Ярки и живи цветове – за разлика от мастилата, намиращи се в обикновените лазерни и мастиленоструйни принтери и предназначени за печат на документи, мастилата ChromaBlast-R са проектирани за текстилен трансфер. Дизайните са с фини детайли и наситени цветове, преди и след пране!

Относно прането – именно уникалната технология за създаване на кръстосани връзки между мастило, полимер и тестил е причината за отличната устойчивост на пране. ChromaBlast-R е единствената система, която осигурява комерсиална устойчивост на пране.

В допълнение, принтерите Ricoh 3110 (А4) и 7700 (А3), с мастилата ChromaBlast-R са едни от НАЙ-БЕЗПРОБЛЕМНИТЕ системи, които могат да съществуват! Пълна гаранция 1 година, с осигурен оборотен принтер, просто за всеки случай!

За допълнителна информация, безплатни мостри и поръчки, може да се свържете с екипа на FACTOR.BG – ексклузивния дистрибутор на продуктите на SAWGRASS.

Биографична информация