CITOject F 55 BLUE – нов материал за гуми за щанцформи

1307
CITOject F 55 BLUE – нов материал за гуми за щанцформи

55 BLUE е ново попълнение към системата CITOject F и предлага EasyFix технология, сертификация за безопасност за опаковки за храна и намаляване на необходимия натиск на машината.

CITOject F

 

CITOject F е висококачествен материал за избутване на изрезката, специално разработен за матрици за щанцоване. Той отговаря на изискванията на производителите на форми за щанцоване, както и на производителите на опаковки от картон и велпапе. CITOject F 55 BLUE е петата вариация от набора материали с нова, различна твърдост, включени в системата.

Основни характеристики на CITOject F:

  • Лесна система за контрол, базирана на цветово кодиране;
  • Намаляване на натиска на машината, необходим за прорязване;
  • По-малко нащърбвания и по-бърза смяна на листовете, намаляване на броя на дефектите, които пречат на процеса;
  • Материал, устойчив на ултравиолетова светлина и остаряване;
  • Точно позициониране и отстраняване без остатък на гумата, благодарение на технологията EasyFix;
  • Сертифицирани като безопасни за производство на кутии за опаковане на храна.

Самозалепващата EasyFix версия позволява точно позициониране на гумата на формата за щанцоване, както и отстраняване без остатък. Така повърхността остава без наранявания и се избягва използването на лепила, което повишава безопасността при производството на матрицата.

 

CITOject F

Подробности за технологията можете да видите тук: www.cito.de

В България продукти на CITO можете да намерите при официалният им представител фирма Полистор.

Източник: www.cito.de
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.