Clickable Paper от Ricoh – нови възможности за интерактивен печат

1553
Clickable Paper от Ricoh – нови възможности за интерактивен печат

Компанията Ricoh обяви официалния старт на технологията Clickable Paper на европейския пазар.

Clickable Paper от Ricoh

 

Clickable Paper е интерактивно решение за печатни материали, което предоставя достъп до видео и мултимедийни портали, уеб сайтове, онлайн магазини и социални мрежи само с въвеждането на печатни изображения от смартфони или таблети, при това без се изискват никакви инструменти за интеграция на уебвръзката – особено бар кодове и QR кодове.

Решението Clickable Paper се основава на технологията за разпознаване на изображения Ricoh Visual Search, разработена от инженерите на Ricoh Innovations, Inc. Тази технология предоставя по-голяма защита на данните от QR-кодовете и позволява използването на печатни материали, без редактиране и форматиране на оригиналните документи. Въпреки че, на страницата можете да отпечатате лого Clickable Paper, информиращо читателите за интерактивността на изображението, новата технология елиминира нуждата от каквито и да било видими белези върху печатните материали, което премахва необходимостта от разработването на баркодове, отвличащи вниманието от съдържанието на документа.

Стартът на технологията Clickable Paper на пазара е резултат от успешното му прилагане в областта на комерсиалния печат, издателската дейност и производството на луксозни стоки в Холандия, Франция и Великобритания.

В комерсиалния печат, една от първите тествали решението е британската компания Barnwell Print. Пилотният проект е бил интегрирането на Clickable Paper в реклама на театъра Norwich Theatre Royal в местното списание, така че читателите да могат да поръчват билети за театър онлайн.

„Когато за пръв път видяхме решението Clickable Paper, веднага признахме неограничените му възможности”, каза Julian Barnwell, главен изпълнителен директор и съсобственик на Barnwell Print. “Clickable Paper позволява да превърнете печатните издания в своеобразни портали, отварящи на читателите достъп до информационно или развлекателно съдържание, и да ги трансформира в руслото на интерактивните многоканални комуникации с проследяване на отговора на читателите в реално време, което не може да бъде реализирано в печатен вид.“

С помощта на Clickable Paper холандското бизнес списание De Zaak е успяло да увеличи броя на абонатите си и да увеличи приходите от реклама. Месечното списание с 155 000 читатели и 17 000 абонати е поставило на своите статии връзки, както към своята интернет страница, така и към други информационни ресурси. Според главния редактор на списанието, технологията Clickable Paper е станала „нова страница в областта на журналистиката“ и е позволила списанието да се модифицира и се превръща в своеобразен мост към онлайн платформа, където на разположение на читателите има безкраен набор от допълнителни данни и услуги.

„Новата технология позволява на нашите клиенти да добавят стойност на печата и да заемат водеща позиция в средата на мобилните комуникации”, каза Benoit Chatelard, главен изпълнителен директор, Ricoh Europe. “С Clickable Paper, издателите и рекламодателите могат да създават интерактивни мултимедийни кампании, с внушителни измерими резултати. Освен това, за доставчиците на печатни услуги нашето решение ще бъде уникален маркетингов инструмент, осигуряващ бърза възвращаемост на инвестициите.“

Източник: www.printdaily.ru
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.