DataLase и Parc разработват нова технология

880
DataLase и Parc разработват нова технология

DataLase и Parc, компания на Xerox, ще работят заедно за разработването на системи за фотонен печат, базирани на лазерно-реактивните технологии на DataLase за пигментна промяна на цвета.

 

DataLase и Parc разработват нова технология

 

Сделката ще ускори разработването на нов лазерно базиран хардуер, оптимизиран за използване с пигментната технология за промяна на цвета на DataLase, за цифров печат на променливи данни за различни продукти и опаковки.

DataLase, компания на Sato, ще си сътрудничи с Parc, за да разшири своята безмастилена многоцветна технологична платформа Infinity, и подписа договор за лизинг, за да създаде офис за разработка и иновации, от който да работи в предприятието на Parc в Силициевата долина, Калифорния. Приложенията ще включват променлив печат на текстове, графики и баркодове върху етикети, гъвкави филми и картон.

Председателят и главен изпълнителен директор на Sato, Kaz Matsuyama, коментира: „Parc е международен лидер в технологичните иновации и сме развълнувани да работим заедно в области, които имат потенциал да преобразуват нашата индустрия и да променят иновациите за променящите играта B2B2C (бизнес-към-бизнес-към-потребител). Ще се възползваме от партньорството, за да реализираме нашата визия за създаване на емоционални връзки между марките и потребителите чрез наистина индивидуализирани опаковки.“

Превод: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.