Domino представя нова система за дигитален печат на етикети

2110

Британската компанията Domino планира да навлезе в света на дигиталния печат с новата си система за печат на етикети N600.

Пресата е четирицветна с възможност и за печат с бяло върху прозрачни медии. N600 печата на рола с ширина до 333 милиметра, при скорост 50 метра в минута на резолюция 600 dpi.

Машината е предвидена да работи с UV мастила, но от компанията обещават скоро да има опция и за работа с мастилa на водна основа. „Ние сме сигурни, че продуктът ще стартира успешно и ще бъде следващата ни стъпка в дигиталния печат на етикетите“, каза директорът на Digital Printing Solutions (новосъздадено подразделение за дигитален печат към Domino), Филип Истън.

С пускането на новата технология на пазара, компанията се надява да разшири пазарния си дял и да предложи на клиентите си иновативно решение в печата на етикетите. Стандартна функция е автоматично почистване на главата и са добавени допълнителни мерки за осигуряване на качеството, включващи визуални системи за наблюдение на регистъра, цветовете и плътността по време на печат.

Пресата N600 за етикети може да бъде интегрирана да работи и с допълнителни с решения за довършителни операции.

domino N600

Компанията възнамерява да участва с проекта си и на изложението IPEX 2010 през месец май.

www.proprint.com.au

 

Интернет портал за печатни технологии.