DSCOOP EMEA – корпоративно събитие за дигитални решения

1512
DSCOOP EMEA – корпоративно събитие за дигитални решения

Платиненият спонсор Анталис показва по време на събитието последните технологични иновации в действащата си D2B инициатива.

За втора поредна година водещите европейски търговци на хартия ще присъстват на корпоративното събитие за дигитални решения. DSCOOP EMEA събира на едно място независима общност от собственици на бизнес за графично изкуство и технически специалисти, които използват HP Graphic Arts оборудване и свързаните с него решения.

DSCOOP EMEA

Събитието ще бъде една възможност за Анталис да представи D2B (Digital–to-business) инициативата, предимствата, които тази инициатива предлага на доставчиците на печатни услуги, както и два изненадващи продукта, които са комбинират хартията и технология, и разширяват границите на възможностите на хартията. Анталис ще проведе конференция на DSCOOP озаглавена ”Как може Анталис да подпомогне доставчиците на печатни услуги да разрастнат своя бизнес“ на 7ми ноември от 16:15ч.

Defender™ от Paper Tyger и Powercoat®: Поставят хартията на друго ниво
Иновацията е част новата политика за развитие на Анталис и поради тази причина тя непрекъснато търси нови и вълнуващи медии, които носят добавена стойност за клиентите и откриват нови пътища на приложение. Анталис ще представи нови продукта, които отговарят на тези критерии на DSCOOP EMEA2.

Paper Tyger

По-рано тази година Анталис разшири своето портфолио с PaperTyger, некъсаща се хартия, която лесно може да бъде отпечатана на дигитални печатни машини HP Indigo. Тези медии са подходящи за краткосрочни външни приложения. Хартията е защитена с фолио, което да не пропуска влага. Подходяща е за пликове за куриерски услуги, висящи етикети на багаж и други, както и за дългосрочни вътрешни приложения (етикети на матраци, брошури, корици за книги и т.н). Defender™ от PaperTyger увеличава тази гъвкавост допълнително. Тази подсилена версия е предназначена да се използва при паспортите и картодържачите за защита срещу RFID четци и следователно срещу кражба на самоличност, явление, което се разраства изключително много последно време, поради приемането на безконтактни карти, с чипове.

Powercoat® е друга забележителна хартия, произведена от Arjowiggins Creative Papers, която улеснява безпроблемната интеграция на електронна функционалност и печатни графики. Тази уникална хартия, която предлага гладкост на повърхността и висока термична стабилност. Тя предлага цял набор от следващо поколение приложения от вградени RFID етикети до интелигентна функционалност в еднократното етикетиране и пакетиране. Това разкрива един нов свят на възможностти в пакетирането, рекламирането и другите индустрии, където има пресечни точки между реалното и виртуалното.

Digital-to-Business: преминаване от печатна работа към печатна услуга
Все по-голям брой печатници се сдобиват с дигитални печатни преси, за да отговорят на изискванията на клиентите за икономическа ефективност, малки до средни задания за печат, които изискват бърза обратна връзка или просто са твърде скъпи за офсетови печатни машини. Конкуренцията на този сегмент ще доведе обаче до бързото подбиване на цените между различните доставчици на печатни услуги, икономичеси модел, който не е здравословен в дългосрочен план. Ключът към успешен дългосрочен бизнес модел се крие в разработването на диференцирани решения, които могат да бъдат свързани с печат при поискване, като например кампаниите web-to-print и cross-media.

„Тези услуги с добавена стойност са това, което ще даде възможност на Вашата печатница да се разграничи от конкуренцията и ще гарантира просперитета на Вашия бизнес в дългосрочен план“, обяснява Ксавие Жувет, group Marketing and Purchasing director, Анталис Интернешънал.”Но това развитие изисква определени технологични и маркетингови умения, които един собственик на печатница може да развие или да придобие чрез целенасочени партньорства. Една от целите на D2B инициативата e да улесни тази еволюция.

Анталис редовно организира D2B дни на отворените врати и семинари в печатниците, осигурява ги с технически ръководства и инструменти за продажба. Анталис ще обсъди своята D2B инициатива допълнително по време на конференцията водена от Ксавиер Жувет на 7ми ноември.

За допълнителна информация за DSCOOP EMEA2: www.dscoop.org/printgrandprix
За допълнителна информация за Defender™ от PaperTyger: www.papertyger.eu
За допълнителна информация за PowerCoat®: www.powercoatpaper.com

DSCOOP EMEA ще се проведе в Рим, Италия, от 6 до 8 ноември, 2013 година.

За Анталис:
Анталис е водещият европейски дистрибутор на хартия, решения за пакетиране и продукти за визуална комуникация, на трето място в световната класация с продажби от 2.7 милиарда евро за 2012 година. Нашите 6000 служители обслужват повече от 135 000 печатници и бизнес клиенти по целия свят в 44 държави чрез своите 108 дистрибуторски центрове. Анталис прави по 12 000 доставки на ден в Европа и дистрибутира 1.9 милиона тона хартия на година по целия свят. Анталис е дистрибуторската ръка на Sequana. За повече информация www.antalis.bg

Интернет портал за печатни технологии.