DuPont отпразнуваха хилядната инсталация на Cyrel FAST

1335

DuPont CyrelFAST е най-популярното решение за производство на флексопечатни форми в индустрията.

Хилядната система е инсталирана в SGS International във Флорънс, Кентъки, САЩ. DuPont CyrelFAST е на пазара вече 10 години. Системата за производство на термални форми за флексографски печат беше представена през 2000 г. на Drupa и излезе на пазара през 2001. Тя не изисква използване на разтворители или други течности.

„Бяхме сред първите потребители на Cyrel FAST и сега имаме 17 системи FAST във фабрики по целия свят”, каза Marriott Winchester, вицепрезидент на SGS. „Първоначално харесахме системата заради сухия процес с малко въздействие върху околната среда и възможност за бързо производство на форми. Благодарение на подобрената й екологичност можем да започнем нови операции без да се притесняваме от нормите за опазване на околната среда.”

DuPont Cyrel FAST отстранява необходимостта от обработка чрез разтворители и изцяло премахва етапа на сушенето. Това намалява количеството отделяни парникови газове с 50% и консумацията на енергия с над 60%. За последните девет години, преминаването към Cyrel FAST е спестило отделянето на 500 тона въглероден диоксид в атмосферата, както и енергийния еквивалент на 19 милиона литра бензин.

DuPont Cyrel FAST разчита на два ключови елемента – компактен термален експонатор и флексо форми Cyrel FAST Те са разработени специално за термична обработка без течности. Експонаторът Cyrel FAST в момента се предлага в два формата: 900х1200 и 1067х1525 милиметра. На Drupa 2012 ще бъде представена и версия с максимален размер на формите 1300х2000 милиметра. Формите Cyrel FAST Plates се предлагат в широка гама размери, дебелина и разновидности, за да отговорят на различните нужди на опаковъчната индустрия.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.