Durst представи P5

1047
Durst представи P5

Durst представи нова платформа за дигитален печат, серията P5. Първата машина е флагманът в широкоформатния печат, 250 HS.

Durst представи P5

 

P5 250 HS е проектирана за промишлено производство с високо натоварване и офсетово качество. Името на серията, P5, е базирано на петте ключови качества на тази технология: производителност, надеждност, работен поток, гъвкавост и качество на печата.

Технологията P5 включва ново поколение машини и нови, разработени от Durst софтуерни решения и системи за управление на работния поток. Това включва тъчскрийн решения за управление и възможности за отдалечена поддръжка. Всичко е оптимизирано за максимална производителност, гъвкавост по отношение на материалите за печат и обработката на поръчките.

В сравнение с Durst P10 250 HS – новият P5 е със 70% по-производителен. Той включва най-новите MEMS дюзи, поддържани от електрониката и решенията за обработка на данни на Durst. Това осигурява ултра прецизно позициониране на капката и висока надеждност.

Технологични възможности Durst P5:

  • Производителност на печат с две преминавания през машината до 240 кв. м. в час и режим с висока резолюция от 1200 dpi;
  • Офсетово качество на печат с размер на капката от 5 pcl;
  • Durst Analytics информационна платформа за навременна поддръжка и детайлна информация за машината и изразходваните консумативи, които гарантират минимални сервизни прекъсвания;
  • Durst Workflow, разработен от компанията набор приложения, специално направени за системите Durst и екипирани с уникални възможности.

Източник: пресинформация на Durst
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.