EFI обявиха рекордни продажби след Fespa Digital 2011

1874

Новият UV мастиленоструен принтер Vutek GS3250LX с технология Cool Cure е изиграл ключова роля за успех. Според компанията шоуто е поставило нов рекорд по брой продадени машини.

EFI твърдят, че имат повече нови продукти на изложението от всеки от конкурентите. Сред тях е новият широкоформатен мастиленоструен принтер с Vutek GS3250LX, който използва LED технология за сушене с ултравиолетови лъчи. Корпоративният маркетинг директор на EFI Oliver Luedke каза: „GS3250LX привлече голямо внимание, защото дава възможност за печат върху нова гама материали, включително много тънки пластмасови медии. Това увеличава възможните приложения.” Vutek GS3250LX
Според производителя, Vutek GS3250LX е създаден, за да намали разходите на потребителя по време на целия живот на машината. Това става чрез LED технологията за „студено сушене” и увеличената производителност. Машината използва по-малко консумативи, има по-малко технологични отпадъци, малка консумация на енергия, както и възможност за печат на рециклирани материали. Така потребителите могат лесно да отговорят на изискванията на клиентите си за по-екологично производство на печатна продукция.

„Това е истински пробив в високоскоростната широкоформатна мастиленоструйна технология”, заяви Scott Schinlever, генерален директор на EFI , Vutek и Rastek. „Тази печатна система не само разширява възможностите от гледна точка на материалите и приложенията, тя значително намалява разходите на собствениците си. Това се превръща в солидни печалби за притежателите й. Vutek GS3250LX е наследник на успеха на предишния ни принтер GS3200. До момента сме доставили 135 системи 135 GS3200, които са създали над 9 милиона кв. м. продукция за клиентите ни. Очакваме GS3250LX да бъде дори по-продуктивен”.
Съчетанието на високото качество на изображението и LED технологията позволява на Vutek GS3250LX да произвежда реклами за търговски обекти с разделителна способност от 1000 dpi и усъвършенствана трислойна система за печат с бяло мастило. LED системата изисква по-малко поддръжка и увеличава времето, в което машината може да работи. Тъй като не й е нужно време за достигане на работна температура, тя използва по-малко енергия. Vutek GS3250LX разширява гамата материали, върху които може да печата, тъй като системата не излъчва топлина, за разлика от живачните лампи. Новата технология на мастилата осигурява повишено прилепване, благодарение на което може да се печата на по-евтини медии като по-тънък стирен и други ролни материали.

Високата производителност на машината позволява на потребителите й да приемат повече поръчки и да реагират по-бързо. Времето между отпечатването на две плоскости е по-малко 5 секунди, което прави възможно отпечатването на до 55 плоскости с размер 1.2×2.4 метра за един час. Системата за зареждане на материали Vutek MediaMaster позволява високоскоростно производство без ръчно зареждане на материали. Машината е с ширина на печат 3,2 метра и печата на плоски и ролни материали.

Източник: efi.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.