EFI показа свръхширокия принтер Vutek GS5500LXr Pro

1192
EFI показа свръхширокия принтер Vutek GS5500LXr Pro

EFI hпредстави Vutek GS5500LXr Pro, машина за печат от рола на рола с ширина пет метра със светодиодно сушене и новата седем пиколитрова UltraDrop технология на производителя.

Vutek GS5500LXr Pro

 

Новият принтер ще се продава едновременно със съществуващия модел със същата ширина на печат GS5000r. Двете машини са базирани на еднакво шаси, но използват различни печатащи глави, системи за сушене и електроника.Максималната скорост на печат на Vutek GS5500LXr е практически същата като тази на по-старата машина, тоест 288 кв. м. в час. И двете устройства се предлагат резолюция от 600 или 100 точки на инч.

Разликата между двете машини се крие в много по-високото качество на печат, предлагано от GS5500LXr благодарение на обема на капката от 7 пиколитра , четирите нива на сивото и две нива на плътност на мастилото, осигурени от UltraDrop технологията на EFI, която беше представена на Fespa 2014. Тази технология осигурява по-висока визуална разделителна способност, както и печат на плавни сенки и преливки, текст с по-висока рязкост и по-малко „сателитни“ капки и по-ясно изображение във всички режими на печат.

„Технологията UltraDrop осигурява важно ново конкурентно предимство,“ каза вицепрезидента по мастиленоструйните решения на EFI Scott Schinlever. „С UltraDrop и LED на новия Vutek GS5500LXr Pro ние премахнахме бариерите пред бизнеса да произвежда по-екологични, висококачествени и в голям обем продукти от рола на рола.“

Системата за „хладно сушене“ със светодиоди на EFI, която досега се предлагаше само за машини с ширина на печат 3,2 метра, суши мастилата GSLXr 3M SuperFlex при по-ниска температура от стандартните методи за сушене. Това намалява изразходваната енергия и прави процесът по-екологичен. Наред с това е възможен печат на върху по-широка гама материали, които са по-чувствителни към топлината, включително по-евтини, по-тънки материали с дебелина до 0.79mm.

Източник: efi.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.