EFI представи Vutek H2000 Pro с UltraDrop

1778
EFI представи Vutek H2000 Pro с UltraDrop

EFI представи нов принтер, предназначен за средни натоварвания, Vutek H2000 Pro, базиран на представената на Fespa технология UltraDrop.

Vutek H2000 Pro с UltraDrop

 

Технологията UltraDrop включва размер на капката от 7 пиколитра, четири нива на сивото и две нива на плътността на мастилата. Според производителя тя позволява печат на плавни сенки, преливки и преходи, както и „превъзходно качество на текста,“ включително за печат на текст с кегел до четири пункта, дори когато е издупчен във фона.

Технологията беше представена на Fespa и първоначално се предлагаше на високопроизводителните машини от сериите Vutek GS. Тогава изпълнителният директор на компанията Guy Gecht обяви плановете на компанията да приложи технологията към цялото си портфолио широкоформатни машини. EFI Vutek H2000 Pro е първата машина от средния клас, която използва UltraDrop. Тя може да печата на листови материали с ширина до два метра и дебелина до 50 мм и се предлага с опция за печат от рола на рола.

Максималната производителност е 21 кв. м. в час (четири плоскости с размер 1.2×2.4 м) при максималната разделителна способност от 1000 точки на инч. В високоскоростен режим и 600dpi скоростта нараства до 98 кв. м. в час (20 плоскости в час). Шестцветното устройство включва операционната система EFI Orion и се предлага с контролер Fiery proServer или Fiery XF, както и с JDF интеграция с решенията на EFI за web2print и MIS/ERP. Машината може да се оборудва с CMYK, бяло и прозрачно мастило.

Източник: EFI
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.