EFI преминава към LED технология с Jetrion 4950LX

1293

EFI премина изцяло към фиксиране на мастилата чрез светодиоди с най-новата версия на машината си за печат на етикети Jetrion.

Jetrion 4950LX

Jetrion 4950LX беше показа на Labelexpo през миналата седмица. Машината печата от рола на рола и включва LED система за сушене. „Това дава на средностатистическата лампа живот от 5000 часа срещу 1000 часа за живачните дъгови лампи.“, обясни Steve Emery, вицепрезидент на EFI за мастилата и Jetrion.

Според EFI пресата с ширина на печат 330 мм, разделителна способност на печат 720 dpi и скорост на печат 48 метра в минута разполага с „най-високата резолюция за цифрова мастиленоструйна преса в този сегмент“.

„Печатаме текст с височина 2 пункта с добра рязкост, което е важно за приложения като етикети за лекарства.“, добави Emery. Друго нововъведение е съчетанието от довършителни модули за лакиране или ламиниране. Обновена е и автоматичната лазерна система за рязане. Тя вече се предлага с една или две глави с лазери с мощност 500W. „Това значи, че можем да поддържаме скоростта на принтера. Опцията с два лазера и 1000W обработва 50 метра в минута“, обясни Emery.

Бялото мастило беше една от горещите теми на Labelexpo и EFI обяви, че ще предложи такава опция за Jetrion 4950LX в средата на 2014. „Ще имаме най-плътното бяло в индустриална система с едно преминаване през машината‘, заяви Steve Billow, технологичен директор на мастиленоструйните решения на компанията. „Предлагаме печат с бяло и в момента, но ще го прехвърлим на платформите с по-висока скорост догодина“, допълни той.

Източник: labelsandlabeling.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.