EFI придобива Reggiani Macchine и Matan Digital Printers

1977
EFI придобива Reggiani Macchine и Matan Digital Printers

Едната от сделките ще позволи EFI да укрепи позициите си на пазара за оборудване за дигитален печат върху текстил.

EFI придобива Reggiani Macchine и Matan Digital Printers

 

Американската корпорация Electronics For Imaging (EFI) обяви придобиването на италианската фирма Reggiani Macchine, която произвежда промишлено оборудване за мастиленоструен печат върху текстил.

Припомняме, че по данни на FESPA и аналитичната агенция Infotrends, сегментът за печат върху текстил е един от най-бързо растящите пазари в индустриалния мастиленоструен печат.

След приключване на сделката, решенията на Reggiani Macchine ще се предлагат на пазара под марката EFI Reggiani.
Reggiani Macchine е основана преди повече от 60 години и днес произвежда оборудване за мастиленоструен печат върху текстил с мастила на водна основа, солвентни, дисперсни, пигментни и реактивни мастила. Компанията е изградила отношения с водещи производители на текстил и предлага интегрирани решения, включващи принтери и спомагателно оборудване за обработка на материалите. Решенията на Reggiani Macchine се използват в 120 страни. Персоналът на фирмата е около 190 души.

В EFI много високо оценяват перспективите на пазара за печат върху текстил. Компанията вярва, че “лъвският пай” текстил днес се печата с конвенционална аналогова технология, но делът на дигиталния печат непрекъснато нараства и тази тенденция ще продължи.

За да придобие италианския производител, EFI трябваше да плати дълга на Reggiani Macchine от 20,1 милиона евро, да плати на бившите акционери около 27,4 милиона евро в брой и още 27,4 милиона в собствени акции. EFI може също да плати на собствениците допълнително 50 млн. евро през следващите 30 месеца – точната сума ще зависи от печалбата на EFI Reggiani за този период.

EFI обяви също закупуването на израелската компания Matan Digital Printers, която произвежда промишлен клас широкоформатни мастиленоструйни принтери, предназначени предимно за ролен печат на банери, билбордове, подови графики и други подобни продукти. Сделката ще засили позицията на EFI в сегмента за промишлено оборудване за мастиленоструен печат, както и на израелския пазар, който отдавна се смята за люлка на мастиленоструйните технологии.

Според условията на сделката, EFI ще заплати на акционерите на Matan около 29 млн. долара, ще погаси дълга на компанията в размер около 5 млн. долара и ще депозира други 14 милиона, които трябва да гарантират изпълнението на някои задължения на акционерите на Matan. Припомняме ви, че на изложението Fespa 2015, компанията Matan демонстрира новия UV принтер Quantum с размер на капката 7 pL.

Източник: www.printdaily.ru
Текста написа: Мария Шабанска

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.