EFI реализира първата продажба на представената на Fespa технология UltraDrop

1433
EFI реализира първата продажба на представената на Fespa технология UltraDrop

EFI демонстрира новата печатаща глава с размер на капката седем пиколитра за печатните системи Vutek GS и осигури първата ѝ продажба на Fespa.

GS3250LX Pro с LED система

 

Германската компания Escher & Theiss наскоро инсталира GS3250LX Pro с LED система за сушене при ниска температура. Компанията е избрала да добави към машината технологията UltraDrop, която ще бъде инсталирана през лятото. Escher & Theiss е създадена само преди пет години и използва няколко машини Vuteks.

„Успяхме да изградим успешен бизнес за кратко време благодарение на надеждността и качеството на печат на системите Vuteks, съчетано с качествата на хората ни,“ каза директорът на компанията Helmut Escher. Технологията UltraDrop е базирана на най-новите печатащи глави Seiko, които предлагат размер на капката от 7 пиколитра. Всички GS машини, които ще бъдат инсталирани от EFI след Fespa ще използват новите глави.

EFI също така представи на Fespa хибридния си LED принтер със скорост на печат 42,3 кв. м в час H1625. Тази базова машина предлага печат с CMYK плюс два канала за бяло и технология с променлив размер на капката.

„Един ден всички технологии за сушене ще включват светодиодни лампи, затова за EFI е чест да е първата компания, която прилага повсеместно тази технология при широкоформатните си принтери и решенията си за печат на етикети,“ каза Guy Gecht, изпълнителен директор на EFI.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.