EFI Fiery и Landa S10 са първите с FOGRA сертификация

1166
EFI Fiery и Landa S10 са първите с FOGRA сертификация
Spread the love

Новата сертификация позволява безупречно възпроизвеждане на цветовете по начина, по който са зададени от дизайнерите при производство, базирано на усъвършенстваната технология на EFI Fiery и Landa.

 

Комбинацията от контролера EFI Fiery и нанографската система за печат Landa S10 е първата, която получи новата и разширена сертификация на Fogra, базирана на FograCert Validation Printing System. Това беше обявено на EFI Connect в Лас Вегас.

„Тази нова „комбинирана сертификация“ разширява установения режим на тестване FograCert VPS отвъд проверката на един отпечатък. Тя залага на проверка на целия тираж, базирана на на PSD, ProcessStandard Digital (ISO/TS 15311),“ казва Andreas Kraushaar от Fogra. „За нас е удоволствие да работим едновременно с Landa и EFI, за да постигнем тази първа по рода си сертификация за печатната машина Landa S10 и контролера EFI Fiery. Поздравявам EFI и Landa за постигането на сертификацията на Fogra.”

Сертификация, базирана на тираж, а не на един отпечатък

„Печатът на Fogra е важно потвърждение на качеството на нанографската ни преса Landa S10,“ каза вицепрезидентът по породуктовата стратегия на Landa Digital Printing, Gilad Tzori. „Това е и доказателство, че изборът да си партнираме с EFI. Въпреки, че сертификацията, базирана на един отпечатък е стандарт от известно време, ние вярваме, че тази нова сертификация, която тества стабилността на тиража, е важно потвърждение на качеството на печат на Landa S10. Клиентите ни могат да са сигурни в постоянното качество на Landa при печат с производствена скорост.”

„С покриването на стандартите на FograCert Validation Printing System, EFI и Landa работят, за да гарантират, че и двете компании осигуряват по-голяма увереност на клиентите си и създават нови възможности за растеж в цифровия печат с голямо натоварване,” каза John Henze, вицепрезидент на продажбите и маркетинга, EFI Fiery.

ISO 12647-8 оригинално дефинира критерии и толеранси за сертификацията на Validation Printing Systems, както и за полево създаване на Validation Print Creation. Сертификацията сега се отнася за комбинация от система за печат, контролер, софтуер за управление на цветовете, материал и симулирани условия на печат, които възпроизвеждат модерния печатен процес много по-точно.

Източник: landanano.com, fogra.org
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.