Epson Stylus Pro 7900 и 9900 със спектрофотометър.

2482

11 цвята и TFP глава – нов стандарт в световен мащаб, като цветно пространство, прецизност, повторяемост и качество на печата. Перфектното решение за печат на цветни проби, симулация на спот цветове, фото и арт-изображения и интериорна графика! От EPSON и FACTOR.BG

Epson представи новите 24 и 44 инчови модели Stylus Pro 7900 и 9900, които в комбинация с Xrite, поставят нов стандарт в пазара на професионалния широкоформатен печат. Усъвършенстван състав на мастилата, нов печатащ механизъм и много нови технологии правят тези 2 модела идеалното решение за продукция, цветни проби, артистични и фотографски приложения. Те ще позволят на студията да разширят своя бизнес в нови области с високи изисквания, като пробен печат в опаковъчната и флексо индустрията. В добавка, опцията Epson SpectroProofer (система за калибрация и проверка) гарантира, че Srylus Pro 7900 и 9900 ще могат с увереност да бъдат използвани като системи за дистанционна цветна проба (remote proofing).
    Използвана е новата MicroPiezo TFP глава, монтирана преди това само на флагмана Stylus Pro 11880. Тя изстрелва 3,5 пиколитрови капки с перфектна сферична форма и ги позиционира с висока точност върху медията, позволявайки резолюция на печата до 2880 dpi. Удвоеният брой дюзи позволява да се достигне максимална скорост на печат до 40 кв.м./час, като дори и при така увеличените скорости се гарантира най-високото качество.
    Използва се пета генерация пигментно мастило, което е ключов елемент за подобряване на качеството на отпечатаните продукти. Epson UltraChrome HDR (High Dynamic Range) е мастило в 11 цвята – Photo Black, Matte Black, LK, LLK, C, Lc, Vivid M, Vivid Lm, Y, Orange and Green, в касети от по 350мл и 700мл. Това мастило разширява набора цветове освен с Vivid Magenta и с оранжево и зелено, като по този начин значително увеличава цветното пространство на принтерите, особено в областите от ярко зелено към жълто и от жълто през оранжево към червено. Оранжевото мастило също спомага за намаляване на зърнистостта при печатането на тоновете на кожата. Новата генерация мастило достига до границите на възможностите на съвременната химия, за да достави най-широкото цветно пространство в момента на световния пазар. То дава възможност новите принтери да бъдат идеално решение при високите изисквания за пробен печат, особено при необходимостта да бъдат симулирани спот цветове.
    Възможността на новата генерация мастило да предостави изключително широко цветно пространство е съчетана с LUT технологията за да се гарантират и ярките и достоверни основни цветове и високото качество на преливките/градациите, чрез авангарден математически модел, превръщащ RGB цветовете в 11 цветен CMYK модел, виртуално без изменение на възприемането при различни светлинни условия, т.е. можем да очакваме практическо отсъствие на метамеризъм.
    Опцията Epson SpectroProofer превръща принтерите 7900 и 9900 в надеждно работещо и с константни резултати решение за проверка и калибриране на принтери, превръщайки по този начин идеята за дистанционна цветна проба в реалност. Чрез използването на този спектрофотометър, процеси като цветна калибрация и сертификация, ежедневна проверка на цвета, създаване на профили, симулация на спот цветове, проследяване на изменение на цвят и  измерване на зададен цвят се изпълняват автоматично и с голяма прецизност.
    Другите нови технологии, използвани в тези принтери са:
    – автоматично превключване между фото и матово черно
    – интегриран автоматичен ротационен нож за медията
    – холдер-механизъм без шпиндел за ролката с медия
    – механизъм за автоматично установяване и освобождаване на медията
    – автоматична проверка за състоянието на дюзите
    Новите принтери се очаква да бъдат в продажба през ноември.

    За повече информация – партньорът на Epson в ProPhoto и Large Format решенията – FACTOR.BG (ФАКТОР БЪЛГАРИЯ ЕООД)
    www.factor.bg
    info@factor.bg
    0899 878319

    ВАЖНО! Може да поръчате безплатни мостри отпечатани на EPSON STYLUS PRO 11880. Демо-машината, закупена за и показана при изключителен интерес на изложението PrintCom 2008, се намира в офиса на FACTOR.BG и няма да бъде продавана, а ще се използва само за демонстрации и тестов печат!

Интернет портал за печатни технологии.