fastBook Professional – решение за фотоалбуми с голям формат

1244
fastBook Professional – решение за фотоалбуми с голям формат
Spread the love

Швейцарският производител Imaging Solutions (ISAG) представи нова система, за производство на книжни тела, ориентирана към пазара на луксозни фотоиздания.

fastBook Professiona

 

Системата поддържа формати до 450х450 мм и дава на производителите на фотопродукти възможност да произвеждат голямоформатни албуми, каталози или продуктови презентации в красиво панорамно оформление. Интегрираната технология за подвързване LayFlat позволява разтвори от две страници с обща ширина до 910 мм без никаква загуба на изображение.

Предлагат се две версии: fastBook Professional 600 (600 листа в час) или fastBook Professional 1000 (1000 листа в час). И двете версии на fastBook Professional могат да работят с фотохартия и дигитално отпечатана хартия. Системата може да работи и с картони с дебелина до 1 мм за луксозни фотокниги. Книжното тяло се произвежда от отделни листове, като едно натискане на бутон задейства всички необходими стъпки като биговане, сгъване, притискане и лепене.

Листовете се залепват гръб към гръб с помощта на вал с лепило и се нареждат на движеща се маса, за да изградят книжното тяло. След това готовото тяло се транспортира от конвейер, който свързва машината със следващия довършителен процес. Налична е опция за баркод скенер, който позволява на потребителите да разделят готовите книги и да управляват поръчките.

Източник: www.imagingsolutions.ch
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.