fastBook Professional – решение за фотоалбуми с голям формат

1252
fastBook Professional – решение за фотоалбуми с голям формат

Швейцарският производител Imaging Solutions (ISAG) представи нова система, за производство на книжни тела, ориентирана към пазара на луксозни фотоиздания.

fastBook Professiona

 

Системата поддържа формати до 450х450 мм и дава на производителите на фотопродукти възможност да произвеждат голямоформатни албуми, каталози или продуктови презентации в красиво панорамно оформление. Интегрираната технология за подвързване LayFlat позволява разтвори от две страници с обща ширина до 910 мм без никаква загуба на изображение.

Предлагат се две версии: fastBook Professional 600 (600 листа в час) или fastBook Professional 1000 (1000 листа в час). И двете версии на fastBook Professional могат да работят с фотохартия и дигитално отпечатана хартия. Системата може да работи и с картони с дебелина до 1 мм за луксозни фотокниги. Книжното тяло се произвежда от отделни листове, като едно натискане на бутон задейства всички необходими стъпки като биговане, сгъване, притискане и лепене.

Листовете се залепват гръб към гръб с помощта на вал с лепило и се нареждат на движеща се маса, за да изградят книжното тяло. След това готовото тяло се транспортира от конвейер, който свързва машината със следващия довършителен процес. Налична е опция за баркод скенер, който позволява на потребителите да разделят готовите книги и да управляват поръчките.

Източник: www.imagingsolutions.ch
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.