Favini създадоха хартия направена от трици

2478
Favini създадоха хартия направена от трици

Италианската фирма за хартия Favini обедини усилията си с най-големият производител на макаронени изделия в Европа Barilla, за да създаде хартия от материали непригодни за употреба в хранителната промишленост.

хартия направена от трици

 

В официално съобщение от Barilla са коментирали, че от много време търсят начин ефективно да използват отпадъчните продукти, които остават след производствения цикъл и конкретно триците. Именно те и са станали обект на интерес за хартиената компания, тъй като са се оказали най-подходящият материал за качествата, които трябва да притежава новата им хартия.

Резултатът от съвместните усилия между двете компании станала хартията Cartacrusca, която съдържа 17% трици. От Barilla имат намерение да водят цялата си корпоративна кореспонденция, използвайки новата хартия.

Компанията Favini е известна със своите усилия в областта на разработването и производството на различни еко хартии. През 2013г. производителите представиха серията си Crush, която съдържа 15% органически материал, взет от царевица, портокал, киви, маслини, зърна от кафе и др.

Принтгайд също писа за тях. Вижте тук:
Италианска хартия направена от остатъци от плодове и ядки
Хартия направена от маслини
Green Wave: Хартия от водорасли! Тя е на нашия пазар!

Източник: www.favini.com
Преведе: Радина Дойнова

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.