FFEI и Xaar ще си сътрудничат за Printbar

1343
FFEI и Xaar ще си сътрудничат за Printbar

Xaar влезе в сътрудничество с производителя на оборудване за печат FFEI, за да подпомогне излизането на пазара на Xaar Print Bar, включително за използване в системи на други производители (OEM).

FFEI и Xaar

 

Xaar Print Bar е гъвкава високопроизводителна мастиленоструйна система, която може да бъде интегрирана в широка гама аналогови и цифрови печатни машини и довършителни решения и да добави към тях възможност за дигитален печат с едно преминаване. Тя използва глави от семейството Xaar 1002 с TF технология и може да използва широка гама мастила, включително допълнителни цветове, защитни лакове, обемни частични лакове, бяло с висока плътност и лепила за студено фолио.

„Работим с Xaar от самото начало на разработката на Print Bar и сега за нас е удоволствие да сме част от продажбите и дистрибуцията на системата,“ коментира Andy Cook, управител на FFEI. „Искаме да помогнем на производителите да осигурят хибридни цифрови решения за печат за пазара на етикети и опаковки с иновативни инкджет решения като Graphium, а сега и Print Bar”.

Alan Mutch, продуктов мениджър на Xaar, допълни „След представянето на Xaar Print Bar получихме отлична реакция от пазара. Това е продукт, който наистина добавя стойност за производителите на етикети и може да удължи живота на съществуващата аналогова техника, като едновременно с това спести значителни разходи и време, свързани с аналоговите методи на производство. Видяхме сериозен интерес в индустрията от производители на машини за печат от рола на рола, които искат да предложат на клиентите си възможност да добавят дигитална функционалност към оборудването си. Така те могат да получат повече гъвкавост, възможности за печат и креативност, които могат да предложат на клиентите си. Сътрудничеството с FFEI гарантира, че те ще получат точно това.”

Потребителите на Xaar Print Bar могат да избират сред главите от гамата Xaar 1002 (GS6, GS12 или GS40 в зависимост от приложенията). Системата за подаване на мастило и цялостните възможности за управление на печата и работния процес осигуряват тотален контрол върху печата. Xaar Print Bar предлага ширина на печат от 140 mm до 560 mm и печата със скорост до 75 m/min. Тя поддържа широка гама UV мастила от няколко одобрени партньора.

Източник: xaar.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.