FFEI ще демонстрират новите функции на Graphium на Label Expo Americas

1700
FFEI ще демонстрират новите функции на Graphium на Label Expo Americas

Наред с другите възможности, FFEI Graphium ще има възможност за нанасянето на покривно бяло.

FFEI Graphium ще има възможност за нанасянето на покривно бяло

 

Британската компания FFEI Ltd обяви значителни нови подобрения на хибридната UV машина за тесен ролен печат Graphium, предназначена за печат на етикети, които ще бъдат демонстрирани на щанда на FUJIFILM, по време на Label Expo Americas.

Основната новост е в това, че белият цвят сега може да се нанася не само като подложка, но и като покривен, за което от компанията са добавили шести цветови канал. По този начин, Graphium печата по схема White + CMYK + White. Тази нова, възможност дава на притежателите на машината редица допълнителни начини за подобряване на цялостния вид и усещане на етикетите им. При печат White + White непрозрачността е увеличена от 65% до 85%. Значително е подобрено качеството на печат на бял негативен текст.

Освен това, възможността за нанасяне на покривно бяло позволява на печатарите да отпечатат CMYK + White на гърба на прозрачен материал – тази възможност със сигурност ще бъде оценена от производителите на прозрачни свиваеми етикети за бутилирана вода.

„Когато печатате цветен фон с негативен текст, голямото количество цветно мастило често води до не е много ясни краища на буквите – обяснява управляващият директор на FFEI, Andy Cook. Ако нанесете отгоре бяло – няма такъв проблем и буквите имат много по-резки и отчетливи контури. Graphium вече се слави със своето високо непрозрачно, силно адхезивно бяло, което е от решаващо значение, когато трябва да се постигнат редица дизайнерски решения и да се подсили жизнеността на цветовете. Възможността за отпечатване на втори високо непрозрачен бял цвят има своите предимства за различни приложения – от декали до стикери за прозорци.”

Cook продължава: „Graphium е проектирана да се справя с редица проекти за етикети, независимо от сложността или приложението им и произвежда етикети, които са годни за приложение в редица различни среди. Притежателите на Graphium могат да интегрират по желание флексопечатни и довършителни единици инлайн, не само за еднопасово конвертиране, но и за увеличаване на достъпа им в нови пазарни сектори“.

FFEI обявява и редица допълнителни подобрения, включително възможността да работи с материали от 40 до 600um, позволяващи използването от най-тънките лайнери до винил и картон. Освен това, за да се гарантира, че очакванията за качество на клиентите лесно могат да бъдат постигнати и техните изисквания за цветовете ще бъдат изпълнени, независимо от това кога поръчката се печата повторно, Graphium печата по стандарт на ISO 12647-2:2204. Мастиленоструйната машина FFEI Graphium може да работи с ролни материали с ширина до 410 мм. Максималната скорост на печат е 50 м / мин, а  резолюцията – 360 х 360 dpi (8 нива на сивото).

 

 

 

Graphium може да включва всичко, което може да включва стандартна машина. Тя е модулна и може допълнена с единици за щанцоване, рязане, студено нанасяне на фолио, ламиниране и UV или Aqueous Flexo единици. Това гарантира, че притежателите и могат не само да произвеждат етикети по възможно най-лесния начин, но също така, че ще могат да се справят с много повече разновидности на етикетни приложения с хибридна дигитална печатна машина,“ заключава Cook.
 
Източник: www.printdaily.ru

 

Вижте още за Graphium

 
 

Интернет портал за печатни технологии.