Finishing 4.0 от Muller Martini на Graph Expo

1357
Finishing 4.0 от Muller Martini на Graph Expo

Демонстрации на живо ща покажат довършване на списания с променлива информация, както и книги, в чието производство са съчетани листов офсет, ролен офсет и дигитален печат с помощта на напълно автоматизирана конфигурация.

 

След успеха на темата Finishing 4.0 на drupa, Muller Martini ще я продължи на Graph Expo, на 25-и – 28-и септември, в Орландо, Флорида. Finishing 4.0 обхваща революционни технологии, които осигуряват цялостен работен процес без човешка намеса, от печата до завършения продукт. Muller Martini постига това чрез иновативни довършителни решения за цифров печат, офсет и хибридни продукти, интелигентна автоматизация и интеграция. Това е съчетано с максимална гъвкавост по отношение на тиражите, формата и съдържанието.

Muller Martini ще направят демонстрации на живо, които показват как коли, отпечатани чрез офсет и цифров печат могат да бъдат обработвани едновременно с помощта на интелигентен, високо автоматизиран работен процес. Ще бъдат произведени разнообразни продукти с помощта на:

  • Vareo – Нова система за книги с мека подвързия, подходяща за цифров и офсетов печат. Тя позволява всяка стъпка на производството да бъде оптимизирана за конкретния продукт, което води до висока производителност и оптимално качество.
  • Presto II Digital – система за телово шиене за продукти, отпечатани чрез ролни и листови технологии, която позволява на печатниците да увеличат производствените си възможности и продуктовото разнообразие.
  • Connex – система за управление на информацията и процесите. Основния инструмент на Muller за управление на дигитални и конвенционално производство на печатни материали.

Посетителите на щанда ще научат как тези високо автоматизирани системи за довършване могат да помогнат на клиентите им да произвеждат както дълги, така и ултра къси тиражи изгодно, като им осигурят нови източници на приходи.

На снимката: Presto II Digital

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.