Flint Group обяви, че купува Xeikon и създава нова дигитална дивизия

1240
Flint Group обяви, че купува Xeikon и създава нова дигитална дивизия

Flint Group ще придобие основния акционер на Xeikon, XBC BV и ще използва ресурсите на производителя на печатни машини за основа на новото си звено за дигитален печат.

Wim Maes, изпълнителен директор на Xeikon

На снимката: Wim Maes, изпълнителен директор на Xeikon

 

Новата инициатива ще се нарича Flint Group Digital Printing Solutions и ръководителят и неин президент ще е изпълнителният директор на Xeikon Wim Maes. Flint Group заяви, че новото звено ще разшири портфолиото на компанията в областта на конвенционалния и цифровия печат, като добави към него „уникални предложения за оборудване, консумативи и услуги на глобалния пазар.“

Изпълнителният директор на Flint Group Antoine Fady коментира: „Xeikon имат доказана история на осигуряване на изключителна рентабилност чрез висококачествени, високопроизводителни, новаторски и устойчиви решения за клиентите си, които безпроблемно се интегрират в дългосрочните ни възгледи за
бизнеса ни.“

Той каза, че сделката представлява отлична възможност за Flint Group, която ще ускори развитието на организацията в областта на дигиталния печат. Компанията е работодател на около 6800 души и е реализирала продажби за €2.1 милиарда през 2014.

Fady допълни: „Xeikon показа, че всеотдайността на компанията към дигиталния печат на етикети, картонени опаковки, рекламни материали и документи има възвръщаемост под формата на пазарен дял, удовлетвореност на клиентите и финансови резултати.“

Стойността на сделката, която чака одобрение от органите за защита на конкуренцията, за момента не е разкрита. XBC BV притежава над 95% от акциите на Xeikon. Очаква се придобиването да приключи до края на годината.

Източник: flintgrp.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.