Flint Group пуска нова флексопластина

2443
Flint Group пуска нова флексопластина

Flint Group Flexographic Products пусна на пазара nyloflex® NEF Digital – нова флексопластина, която е специално проектирана за технологията за експониране nyloflex® NExT, за печат на гъвкави опаковки и етикети.

Nyloflex® NEF Digital

 

Nyloflex® NEF Digital е разработена за ефективно създаване на точки с плосък връх и възпроизвеждане на текстура(набраздяване) по повърхността им. Новата пластина показва висококачество в зоните с ниски проценти, което води до стабилно възпроизвеждане на акценти и малки изображения. Тя дава възможност за намаляване на нарастването на точката, като същевременно достига първите тонални стойности от например 0.8 до 1.2% при 60 L/cm (152 lpi), като по този начин се увеличава контраста на изображението. С новата пластина и възможностите за текстуриране на върха на точката може да бъде подобрено нанасянето на мастиления слой , а от там да се постигне висока плътност на мастилото.

Краткото време за експонация и бързото измиване повишават производителността при обработка на пластината. Новата печатна форма позволява да се използва пълният потенциал на технологията за експониране nyloflex® NExT. Точките с плосък връх са по-малко чувствителни на натиск, което позволява по-малко отклонения от нарастване на точката в печатната машина. При технологията за експониране nyloflex® NExT не се изискват допълнителни стъпки на обработка, като ламиниране или допълнителни помощни средства (като азот или филмови материали), като по този начин я правят рентабилен вариант.

Въпреки че пластината nyloflex® NEF Digital е специално предназначена за високоефективна UV LED експонация, тя може да бъде експонирана и с обикновени тръбни светлинни единици. Новата фотополимерна печатна пластина nyloflex® NEF Digital ще се предлага на пазара с дебелини от 1,14 mm и 1,70 mm.

Източник: cmykdigest.com
Преведе: Мария Шабанска

Интернет портал за печатни технологии.