Fuji официално представи новата Jet Press 720

1961
Fuji официално представи новата Jet Press 720

Компанията вече е реализирала пет продажби на новото поколение на листовата печатна машина с формат B2, Jet Press 720S. Тя включва голям брой подобрения спрямо предишното поколение системи, включително възможност за печат на променлива информация.

Jet Press 720

 

720S все още е едностранна машина, но има възможност, която Fuji описват като „полу двустранна“. При нея върху всеки лист се отпечатва уникален баркод, който гарантира, че върху него се отпечатва правилният гръб на изображението за производство на двустранно персонализирани продукти или различни версии на материали.

720S включва и по-бърза система за корекция на изображението, чийто сензор е с нова позиция. Това ускорява автоматичната компенсация на проблеми в работата на дюзите и намалява драматично броя листове с некачествен печат. Според Fuji, като цяло времето за подготовка на новата машина е по-кратко благодарение на нововъведения, които включват по-бърза корекция на цветовете при смяна на типа хартия и трансфер на данните за печат с два пъти по-висока скорост от тази на старата машина.

Поддръжката също е оптимизирана чрез подобрения като по-добро разположение на модулите с печатащите глави, съкращаване на тридневното време за смяна на модул за машина от първото поколение до три часа за 720S и добавяне на двуминутна напълно автоматизирана програма за почистване на главите. Налице са и подобрения в транспорта на машината, сушенето и подобрена работа с тънки хартии с голямо намастиляване.

Въпреки тези нововъведения, новата машина има същата производителност като тази от първото поколение – максимална скорост от 2700 листа в час, разделителна способност от 1200dpi и същите печатащи глави Fuji Dimatix Samba.

Източник: fujifilm.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.