Fuji предлагат нова ултравиолетова CTP пластина за вестникарски печат

1719
Spread the love
Brillia Pro-VN е с ниска консумация на химия за проявяване. Като я използват, печатниците могат да помогнат за опазването на околната среда без това да намали ефективността на производството.
Според Fuji Brillia Pro-VN използва по-малко химически съединения и епо-непретенциозна от гледна точка на процесите по довършването напластината (проявяване, миене, гумиране) спрямо конкурентите си. Катодобавка, вече не е необходимо обновяване на разтвора за проявяване,което обикновено се налага за поддържане на неговото pH. Качествата напроявителя се поддържат с ежедневно доливане на няколко милилитра чиставода.

Fujifilm твърдят, че полимеризационната технология, използвана вBrillia Pro-VN позволява на печатниците на вестници да постигнат същатапродуктивност, като при употребата на конвенционално копираниултравиолетови CTP пластини. Освен това, технологията Multigrainосигурява правилният баланс на водата и мастилото и лесната употреба напластината.

Компанията обявява чувствителност на пластината от 0.030 mJ/cm2 , коятое съвместима със съвременните експонатори за ултравиолетови пластини.Тя е годна за експониране на растер от 2 до 98 процента при 1,200 точкина инч (100 линии на инч) и има тиражоустойчивост до 200,000 печатниудара в зависимост от условията за печат.

Източник: fujifilmgs.com

Биографична информация