Fujifilm отвориха линия за производство на печатни форми в Тилбург

1431
Spread the love

В края на изминалата година отвориха трета линия за производство на пластини за офсетов печат в завода на Fujifilm в Тилбург, Холандия. На церемонията по откриването е присъствал принц Уилям-Александър, придружен от г-н С. Комори, президент и изпълнителен директор на Fujifilm Corporation, Tokyo.
Fujifilm инвестирахав нова линия за производство за даотговорят на нарастващото търсене натехните печатни форми „lo-chem”(с минимално количества химикали) вЕвропа, Африка, Средният Изток. Голямачаст от инвестициите са в посока нанамаляване на „въглеродния отпечатък”от тяхното производство и логистика.

Новата линияPS-10 ще може дапроизвеждавсички печатни форми на Fujifilm,включително последната и най-високотехнологичнаBrillia HD PRO-T3. Поради факта, четези форми вече не е необходимо да седоставят от други отдалечени фабрики,това ще намали вредните газове ватмосферата,

Наред сдругите значителни инвестиции векологичен аспект, Fujifilmинсталираха балансиран когенеративентермален окислител (СТО) като част отлинията. СТО изгаря отпадните разтворителии това ще се използва за ефикасногенериране на електричество, пара, кактои подгряване и охлаждане на вода.

Новата линияе дълга 330 метра и широка средно 35 метраи максимална височина от 22 метра.
 
inline_249_https://printguide.info/images/09_Fujifilm.jpeg

Превод: ИванИванов
Източник:cmykdigest.com

Име: Иван Иванов

Професионален опит: Практик, завършил е полиграфия в ТУ Пловдив и маркетинг в УНСС. През последните пет години е заемал различни позиции в няколко печатници, като оператор на машини за топъл печат, ситопечат и ламинат. Преминал е стаж по предпечат и дизайн в издателство Икономедиа. Работил е и като организатор производство в Делта Хай Принт в Пловдив. Познава цялостния процес на производството на печатни материали, което е от голямо значение в неговата ежедневна работа. Общува всеки ден с клиенти, следи всички големи рекламни кампании и определено знае какво се случва при клиентите на печатния бранш. Специализирал се е в търсене на технически решения за креативните идеи на рекламните агенции и затова е много полезен при писането на материали за нестандартни материали и технологии.

Настоящи занимания: Работи като консултант Производствен печат в Коника Минолта Бизнес Солюшънс България

В свободното си време: Забелязахме, че се увлича по лова и футбола. Предпочита спортове като тенис на корт, тенис на маса и билярд. Има интереси в областта на маркетинга и рекламата, както и психологията.