Fujifilm отвориха линия за производство на печатни форми в Тилбург

1445

В края на изминалата година отвориха трета линия за производство на пластини за офсетов печат в завода на Fujifilm в Тилбург, Холандия. На церемонията по откриването е присъствал принц Уилям-Александър, придружен от г-н С. Комори, президент и изпълнителен директор на Fujifilm Corporation, Tokyo.

Fujifilm инвестираха в нова линия за производство за да отговорят на нарастващото търсене на техните печатни форми „lo-chem” (с минимално количества химикали) в Европа, Африка, Средният Изток. Голяма част от инвестициите са в посока на намаляване на „въглеродния отпечатък” от тяхното производство и логистика.

Новата линия PS-10 ще може да произвежда всички печатни форми на Fujifilm, включително последната и най-високотехнологична Brillia HD PRO-T3. Поради факта, че тези форми вече не е необходимо да се доставят от други отдалечени фабрики, това ще намали вредните газове в атмосферата,

Наред с другите значителни инвестиции в екологичен аспект, Fujifilm инсталираха балансиран когенеративен термален окислител (СТО) като част от линията. СТО изгаря отпадните разтворители и това ще се използва за ефикасно генериране на електричество, пара, както и подгряване и охлаждане на вода.

Новата линия е дълга 330 метра и широка средно 35 метра и максимална височина от 22 метра.
 
производство на печатни форми в Тилбург

Превод: Иван Иванов
Източник: cmykdigest.com

Име: Иван Иванов

Професионален опит: Практик, завършил е полиграфия в ТУ Пловдив и маркетинг в УНСС. През последните повече от десет години е заемал различни позиции в няколко печатници, като оператор на машини за топъл печат, ситопечат и ламинат.

Преминал е стаж по предпечат и дизайн в издателство Икономедиа. Работил е и като организатор производство в Делта Хай Принт в Пловдив и мениджър по качеството в печатница Дедракс. Работил е като консултант Производствен печат в Коника Минолта Бизнес Солюшънс България. Познава цялостния процес на производството на печатни материали, което е от голямо значение в неговата ежедневна работа. Общува всеки ден с клиенти, следи всички нови технологии и определено знае какво се случва в печатния бранш. Специализирал се е в осигуряването на технически решения за производсттво на ролна печатна продукция, като етикети и опаковки.

Настоящи занимания: Собственик и управител на Графтек ООД. В свободното си време: Забелязахме, че се увлича по лова. Предпочита спортове като тенис на корт, тенис на маса и плуване. Има интереси в областта на маркетинга и рекламата, както и психологията.