Fujifilm разкри Uvistar

1947

Fujifilm представи продуктовата гама Uvistar , която се състои от UV мастиленоструйни принтери, които печатат от рола на рола.

Новите принтери използват мастила Uvijet QK и могат да печат на роли с ширина до пет метра. Те са предназначени за печат на билборди и голямоформатни рекламни пана.

Keith Harley, маркетинг директор на Fujifilm за Европа каза: „Производството на билборди е на ръба на сериозна промяна и традиционно залепваните билборди през следващите няколко години ще бъдат заменени с плакати, отпечатани на полиетиленова тъкан (PE), които могат да бъдат закрепвани със скоби или да се разтягат. На пазара вече се предлагат няколко системи и интересът към тях нараства.”

Серията Uvistar включва четири модела, които печатат със скорости над 300 кв. м. за час. Принтерите могат да печатат на широка гама от гъвкави материали, включително PE, без втвърдяване на материала или неправилно нанасяне на мастилото. Резултатите са подходящи както за плътни отпечатъци, така и за такива, които ще бъдат осветени от задната страна.

Мастилата Uvijet имат слаба миризма, което ги прави подходящи както за външна, така и за вътрешна употреба. Потребителите могат да печатат огромни материали за външна реклама на PE, който започва да измества PVC медиите от пазара. Полиетиленът е по-безвреден за околната среда от PVC материите и наред с това е много по-лек, което спестява разходи на потребителите. В добавка на това, той премахва нуждата от залепване при традиционните билборди и така има положителен ефект върху здравето и околната среда.

Uvistar

Източник: www.cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.