Fujifilm се фокусира върху бизнес модела за мастиленоструйния печат

1812
Fujifilm се фокусира върху бизнес модела за мастиленоструйния печат

По време на Ipex 2014 ще бъдат представени B2 листовите печатни машини Jet Press 720, ролните Jet Press 540W и новата дигитална преса за етикети Graphium, която ще направи своя дебют в по време на изложението.

 

Fujifilm ще покаже на живо работата на Jet Press 720 и Jet Press 540W до колкото е възможно в реална производствена среда. Благодарение на партньорството по време на изложението с Intelligent Finishing Systems Ltd, Fujifilm ще се съсредоточат върху производството в завършен вид на мастиленоструйна печатна продукция, с помощта на Horizon StitchLiner 6000. Компанията ще произвежда по време на изложението къси тиражи календари, брошури, списания, книги, етикети, ръководства и плакати с тираж от един до пет хиляди броя и ще направи демонстрация на бизнес модела за всеки един от тях.

ролните Jet Press 540W

Търсенето на къси тиражи продължава да расте, а Fujifilm цели да демонстрира многообразието от работни поръчки, които могат да бъдат отпечатани изгодно с използването на мастиленоструйните дигитални печатни машини.

На щанда на Fujifilm ще бъде демонстрирано и производството на етикети и специален печат с помощта на Graphium. Новата дигитална UV мастилено-струйна печатна машина, разработена и произведена от FFEI ще покаже как могат да бъдат намалени производствените разходи и как правилната дигитална печатна машина може да бъде жизнеспособно решение за къси и за дълги тиражи етикети. В комбинация с новото мастило Uvijet Graphium на Fujifilm, разработено специално за печат на етикети, тази система вдига летвата по отношение на изпълнението, което може да бъде постигнато от дигитални печатна машина за етикети.

Jet Press 720

Fujifilm ще представи и своя работен поток XMF. Компанията ще демонстрира как този авангарден софтуер може да поддържа не само голям обем дигитален печат на променлива данни, но също така се справя с бързите реакции, необходими при къси тиражи дигитален печат.

Graham Leeson, ръководител Европейски комуникации, Fujifilm Graphic Systems, коментира: „Когато посетителите на Ipex дойдат на нашия щанд, те ще встъпят в средата на мастиленструйния дигитален печат на живо и ще видят как точно мастиленоструйните дигитални машини могат изгодно да печатат много видове бързо сменящи се, къси тиражи. Ние се ангажираме да демонстрираме силата на мастиленоструйните технологии и да отворим очите на хората за пълния им потенциал. Ipex ни осигурява перфектната платформа да постигнем това.“

Източник: www.piworld.com
Преведе: Мария Шабанска

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.