Fujifilm с дигиталка за печат върху картон

2395

Машината е мастиленоструйна и ще бъде показана по време на drupa 2012.

Fujifilm планира по време на изложението да проведе технологична демонстрация на мастиленоструйна печатна машина с формат В2, предназначена за печат върху картон. В тази нова машина са използвани технологични решения от Jet Press 720, който бе представен на drupa 2008 и за който Принтгайд писа няколко пъти.

Jet Press

Jet Press бе пуснат в производство едва през 2011 и досега са инсталирани само няколко машини. Сега Fujifilm твърди, че новия модел може да извърши истинска революция в печата върху картон при малки и средни тиражи на опаковки. В новата машина се използва печатащата глава от Jet Press – SAMBA. Специално за нея са разработени UV-мастилата Vividia.

Дали този път компанията Fujifilm е успяла? Резултатът ще бъде ясен след месец май на изложбата drupa 2012 в Дюселдорф.

По материали на www.fujifilm.com
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.