Galileo автоматизира премахването на изрезките от печатни продукти на самозалепващи материали

1778
Galileo автоматизира премахването на изрезките от печатни продукти на самозалепващи материали

Първата подобна машина в света е проектирана от италиански специалист в областта на ситопечата и дигиталния печат и според него ще направи революция в индустрията.

Galileo автоматизира премахването на изрезките

 

Машината е дело на президента на Esanastri Roberto Posarelli и механизира процеси, които досега можеше да се извършват единствено чрез ръчно премахване на нежеланите изрезки около стикери и етикети. Машината беше показана в действие на шанда на Avery Dennison на Fespa, където работеше с Cast фолио и самозалепващ винил и предизвика значителен интерес сред посетителите.

„Мислим, че това е истинска иновация за дигиталния и ситопечата. В повечето случаи ще видите 10 души да вършат тази работа. Търсих машина с подобни възможности и не открих такава, затова реших, че е добра идея да я направя сам,” коментира Posarelli. Машината е разработена с помощта на университета „Света Ана“ в Пиза, Италия. Компанията има две ситопечатни бази в Пиза и Виетнам и търговско представителство в Русия. Производственият мениджър Federico Carnasasciali заяви, че Esanastri е спестила между €70 000 и €100 000 за година от разходи за персонал, след като е разработила Galileo.

Компанията е разработила два прототипа, с работна площ 1500×1500 mm и 750×750 mm. Предлага се и трета версия с размер 1000×1400 mm. Galileo предлага два режима на работа – за прецизно премахване на малки изрезки и за цялостно обелване на остатъчния материал. Машината може да работи с продукция на листове или роли и да премахва изрезки с размери над 1 кв. мм. Обявената цена за машините е от €150 000 до €230 000.

Вижте Galileo в действие тук:

Източник: galileoweedingmachine.it
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.