Gandinnovations показват нови дигитални преси на drupa 2008

1562

Световният лидер в голямоформатния дигитален печат Gandinnovations, ще покаже новите си продукти на изложението drupa 2008.

nanojet

Един от новите принтери на Gandinnovations, който ще бъде показан, е NanoJet за печат върху плоскости, който използва 24 от новите високопроизводителни Spectra глави с размер на капката от 15 пиколитра. Те са оборудвани със силиконова подложка на дюзите, в резултат на което се постига перфектно изображение на отпечатъка.
Скоростите на печат достигат до 20.4 кв. м. в час, при най-качествения режим „high-quality“. Принтерът е шестцветен с печатаема площ от 1.22 х 2.44 метра, разделителна способнист от 1200 dpi (адресируеми) и използва UV Curable мастила. Подходящ е за печат върху плоскости от стъкло, стомана, акрил, алуминий, дърво, коропласт, пенокартон и други.
Другият продукт е Jeti 3324 Aquajet – принтер за директен печат върху текстил, работещ с дисперсни мастила на водна основа. Машината е шестцветна с разделителна способност от 600 dpi и се използва за печат върху знамена, банери и много други платове. Принтерът печата със скорост 100 м2/ч. и има вградено устройство за фиксиране на мастилото към плата, което прави отпечатаните изображения устойчиви на атмосферни влияния.

Президентът на компанията Gandinnovations Хари Ганди казва: „Jeti 3324 Aquajet постига ясно очертани, ярки и плътни цветове при директен печат върху всички видове текстил, независимо от съдържанието на полиестер. Процесът на фиксиране на мастилото от трансферната хартия върху плата отпада напълно. С Jeti 3324 Aquajet всичко това е сведено до един процес, който улеснява принт центровете с пестене на време и пари.

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.