Gandinnovations представя робота за автоматично подаване на плоскости

1420
Spread the love

Работи с два Jeti Flatbed принтера едновременно
inline_615_http://prepressbg.com/images/gandi.jpg
Компанията Gandinnovations™, световен лидер вголямо-форматния дигитален печат представи за пръв път светароботизирана система за подаване на медията, предназначена за работасъвместно със серията принтери за печат на плоскости – Jeti TrueFlatbed. Високоскоростният робот наречен H.A.L. (High-speed AutoLoader) работи в пълен синхрон с два принтера едновременно, като потози начин увеличава неимоверно продуктивността на потребителя.

„Роботиката е дял от техниката, който включва концепция, проект,производство и експлоатация на роботите. Това, което постигнахме приH.A.L. e съвкупност от инженерна електроника и изкуствен интелект заизвличане на максимална прецизност и продуктивност“ казва Джеймс Ганди,президент на канадската компания. „H.A.L. позволява на потребителя дабъде по-бърз, прецизен и сръчен. Сега можете да печата на два принтераедновременно без нужда от усилие или надзор по време на работа.“

Tехнология, която тепърваще прави революции в дигиталния печат

„Проектиран да работи 24/7 H.A.L. ще повиши значителнопроизводителността на всеки един Jeti True Flatbed. Робота може зареждаедновременно с плоскости два принтера, като единственото условие е даса разположени успоредно. H.A.L. дава на клиентите ни перфектно решениеза извличане на максимална продуктивност от принтера/те с минималниусилия“ казва Хари Ганди, съсобственик на компанията.

H.A.L. „магическо око“ представлява станция с вградена камера, коятопреценява състоянието на медията, оглеждайки плоскостта за евентуалнищети и се грижи за перфектно подаване на медията към принтера.Захващането на плоскостите е с вакуумни крачета.

H.A.L. може да се справи със зареждането на тънки, гъвкави или твърдинепорести материали с дебелина до 1см. и размери 1.2м х 2.4м. или 1.5 х3м. Купчината (палето) с плоскости трябва да не е по-високо от 1.27м.Цикълът от подаването до изпечатването на плоскостта може да трае дорипо-малко от 60 секунди, когато принтера печата на висока скорост сминимален брой пасове.

H.A.L. елимининира и възможността от „скъпоструващо“ съприкосновение намедията с печатащите глави.

Потребителя може да разшири производството си в извънработно време,вследствие на напълно автоматизираната работа и принтера. След катозадачата е приключена, H.A.L. взима напечатаната плоскост от принтера ия поставя на предварително определено място..

Видео клип на H.A.L. можете да видите тук: www.gandinnovations.com/HAL

Източник: Адком

Биографична информация