Warning: getimagesize(../images/fujifilm_10.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Heidelberg и Fujifilm формират стратегически съюз

1415

Партньорството е в областта на мастиленоструйните печатни технологии. Съгласно условията на сътрудничеството, Heidelberg ще имат достъп до мастиленоструйните технологии на Fujifilm, а те на свой ред ще се възползват от постиженията на Heidelberg в проектирането и производството.

Новината идва съвсем скоро, след като подобен съюз формираха Ланда и Komori .

Fujifilm                Heidelberg

Коментирайки новото сътрудничество, изпълнителен директор на Heidelberg Linzbah Gerold е споделил, че целта им е да се превърнат в глобален играч в разрастващия се пазар на дигитален печат. Очакванията на германския производител на печатарско оборудване е в рамките на три години продажбите на машини Heidelberg в сегмента на дигиталния печат да надхвърли 200 000 000 евро.“

Президентът на Fujifilm Sigetaka Komori пък е споделил, че използвайки позициите на Heidelberg на световния пазар, Fujifilm ще представи техните продукти до нови групи клиенти, а производственото ноу-хау на Heidelberg ще даде възможност за създаване на нови иновации и технологии в дигиталния печат.

Източник: www.heidelberg.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.